X
X

Lezzetli Mutfaklar'da 29 Temmuz Pazartesi yemekleri

29.07.2013 Pazartesi 10:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Günün yemekleri Lebeniye Çorbası, Haşlama İçli Köfte, Tereyağlı Soya Soslu Yaprak Ciğer ve Helva-i Hakani

Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 09:30'da Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Lezzetli Mutfaklar'da 29 Temmuz Pazartesi günü, sevilen yemek yazarı ve programın sunucusu Sahrap Soysal'a Şef Cesur Saydut eşlik edecek.
 
Programda Lebeniye Çorbası, Haşlama İçli Köfte, Tereyağlı Soya Soslu Yaprak Ciğer ve Helva-i Hakani yapılacak.
 
İşte günün yemekleri için malzemeler!
 
Lebeniye Çorbası:
100 gram parça kuzu eti
100 gram haşlanmış nohut
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
Sıvı yağ
Yoğurt Sosu:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sade yağ
 
Haşlama İçli Köfte:
300 gram çiğ köftelik bulgur
1 yemek kaşığı un
100 gram çiğ köftelik kıyma
Tuz, karabiber ve pul biber
Su iç harç:
500 gram orta yağlı kıyma
300 gram yağsız parça kuzu eti
100 gram ceviz
100 gram antep fıstığı
4 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber ve pul biber
Sıvı yağ
 
Tereyağlı Soya Soslu Yaprak Ciğer:
140 gram yaprak ciğer
Tereyağı ve sıvı yağ
Yeteri kadar soya sosu, kimyon, kırmızı toz biber ve tuz
 
Helva-i Hakani:
250 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı süt
1 su bardağı süzme bal
2 yemek kaşığı toz şeker
150-200 gram taze kaymak
2 yemek kaşığı kayısı ya da portakal suyu
Üzeri için:
250 gram ceviz içi