Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    01.09.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (651 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    01.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (97 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bana bakma, beni gör !
    (21.574 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlosun başı dertte !
    (975 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Derya, benimle evlenir misin?
    (1.570 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Çeteye yeni eleman geliyor !
    (960 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos tekrar sahnede !
    (6.750 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    11.Bölüm
    (174.532 kez izlendi!)
  • Poyraz Karayel
    1. Bölüm Fragmanı
    (7.056 kez izlendi!)
  • Urfalıyam Ezelden
    1. Bölüm Fragmanı
    (7.249 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş)
Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş)
  • A
  • A
Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Acem Pilavı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 ½ kase pirinç
1 ½ kg havuç
1 kg kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 kase badem
1 kase antep fıstığı
 
Yapılışı:
2 buçuk kase pirinç, tuzlu sıcak suda ıslatılır. 1 buçuk  kilo havuç kibrit çöpü gibi, 2 adet kuru soğan da yemeklik doğranır. Soğanlar pilavın pişeceği tencereye alınıp tereyağında diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Havuçların yarısı soğanların üzerine eklenir ve soğanlarla sotelenir. Et suyu eklenir ve  pirinçler tencereye alınır. 1 çay kaşığı tuz serpilip pilav pişmeye bırakılır. 1 kg kuzu eti 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Bademler , kalan havuçlar ve antep fıstığı ayrı tavalarda 1’er  yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Pişen pilav servis kabına alınır. Üzerine kavurma yerleştirilir. Havuçlar konulup, badem ve antep fıstığı serpilir.
 
Acem Pilavı servise hazırdır.
 
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!