Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Paşa Gönlüm
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Çalıkuşu
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Yalan Dünya
TÜM PROGRAMLAR
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Kaynana Gelin Seda'ya Gelin
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
  • Baba Haber Bülteni
  • İyi Beslen Mutlu Yaşa
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ankara'nın Dikmen'i 6. bölüm yayında!
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Paşa Gönlüm, yakında Kanal D'de
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Arka Sokaklar
    326.Bölüm
    (45.317 kez izlendi!)
  • Magazin D
    19.04.2014 / Magazin D
    (710 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    18.04.2014 / Beyaz Show
    (53.148 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    3 günlük ömrünüz kalsa?
    (8.600 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Vine 16. Bölüm
    (7.699 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Beyaz Showda görmedikleriniz
    (11.892 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıla - Beyaz Vaziyetler şarkısı
    (108.256 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıladan Beyaza sürpriz şarkı
    (49.037 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Şevket Çoruh ölmez
    (20.416 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Bu düet çok konuşulur
    (6.927 kez izlendi!)
TAKİP
PAŞA GÖNLÜM
  • site haritası
Hafta İçi Her Gün
11:00
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş)
Acem Pilavı tarifi (Kahramanmaraş)
  • A
  • A
Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Acem Pilavı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 ½ kase pirinç
1 ½ kg havuç
1 kg kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 kase badem
1 kase antep fıstığı
 
Yapılışı:
2 buçuk kase pirinç, tuzlu sıcak suda ıslatılır. 1 buçuk  kilo havuç kibrit çöpü gibi, 2 adet kuru soğan da yemeklik doğranır. Soğanlar pilavın pişeceği tencereye alınıp tereyağında diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Havuçların yarısı soğanların üzerine eklenir ve soğanlarla sotelenir. Et suyu eklenir ve  pirinçler tencereye alınır. 1 çay kaşığı tuz serpilip pilav pişmeye bırakılır. 1 kg kuzu eti 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Bademler , kalan havuçlar ve antep fıstığı ayrı tavalarda 1’er  yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. Pişen pilav servis kabına alınır. Üzerine kavurma yerleştirilir. Havuçlar konulup, badem ve antep fıstığı serpilir.
 
Acem Pilavı servise hazırdır.
 
  • Canlı Para
    Pazartesi
    23:00
  • Takip
    Çarşamba
    23:00
  • Ankara'nın Dikmen'i
    Çarşamba
    20:00
  • Paşa Gönlüm
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Çalıkuşu
    Cumartesi
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Perşembe
    22:30
  • Yalan Dünya
    Cuma
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cumartesi
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!