X
X

Bülbül Yuvası tarifi

08.10.2012 Pazartesi 09:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Bülbül Yuvası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

5 adet yumurta
2 kg. un
1 lt. sıvı yağ
1½ su bardağı yoğurt
1½ su bardağı süt
1½ su bardağı sıvıyağ
1½ tatlı kaşığı kabartma tozu
Nişasta
Şekerli ceviz içi
Fıstık içi
 
Üstü için:
Sıvı yağ
 
Şerbeti için:
1kg. şeker
1lt. su
4 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Hamurun harcı süt ve unla yoğrulur. Bülbül yuvası  hamurunu uzun uzun ve  ağır yoğurmak önemlidir. Yoğrulan hamur kurumaması için kapatılır. Küçük bezeler koparılıp  nişastaylatek tek açılır. Yufkaların on beş tanesi  arası nişastalanarak üst üste dizilir, on beşi tek bir yufka olacak şekilde yeniden açılır. Arada unlanarak açılan yufka arkası   görünecek kadar inceltilir. Dörde bölünen yufkalara   şekerli ceviz içi dökülür. Oklavaya sarılan yufka  oklavanın ortasına doğru büzülüp oklavadan alınır ve kıvırılarak şeklini alır. Dibi yağlanan tepsiye dizilen tatlıya kızgın yağı gezdirilir ve fırına verilir.
 
Bir kilo şeker bir litre suyla ocakta şerbetleştirilir. Şerbetin bitiminde 4 damla limon suyu verilir. Bülbül yuvası şerbetiyle servis edilir.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI