Cevizli Peksimet tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (657 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (33.041 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (20.519 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (60.862 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (216.834 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.327 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (1.997 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (3.968 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (25.678 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (63.104 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Cevizli Peksimet tarifi
Cevizli Peksimet tarifi
  • A
  • A
Uşak'ın yöresel tatlarından Alacatene'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler: 
Hamuru için: 
2 Bardak süt 
1 Yumurta akı 
1 Paket yaş maya 
1 Su bardağı sıvıyağ 
Alabildiği kadar un 
 
İçine: 
250 gram ceviz içi 
3 Yemek kaşığı öğütülmüş haşhaş 
1 Su bardağı sıvıyağ 
Üzerine: 
1 Yumurta sarısı 
1 Yemek kaşığı yoğurt 
Siyah tane haşhaş 
 
Yapılışı:
2 su bardağı süt cezveye alınıp ısıtılır. Isıtılan sütün içine bir paket yaş maya atlır ve eriyene kadar karıştırılır. Derin bir kaseye 3 kepçe un koyulur ve ortası havuz gibi açılır ve  1 yumurtanın akı ile 1 çay kaşığı tuz eklenir. Ilık sütte eritilen maya da una karıştırılarak eklenir. 1 su bardağı sıvı yağ malzemelerin üzerine ilave edilir ve aldığı kadar un ile yoğurulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerini bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.  
3 yemek kaşığı öğütülmüş haşhaş bir kaba alınır ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırarak inceltilir. 
250gr. cevizi mutfak robotunda çekilir. 
Bekletilen hamur dört eşit bezeye bölünür ve oklayla unlarayak mantı hamuru kalınlığında açılır. Üzerine inceltilen haşhaş sürülür ardından ceviz serpilir ve bastırmadan rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulodan 3 parmak büyüklüğünde parçalar kesilerek cam fırın tepsisine dizilir. Kalan bezeler de açılarak aynı işlem uygulanır. Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve göz kararı sıvı yağ ile karıştırıldıktan sonra hazırlanan hamurların üzerine sürülür. Son olarak haşhaş tohumlarıyla üzeri süslendikten sonra 200 derecedeki fırında yarım saat pişmeye bırakılır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!