X
X

Ciğer Sarma tarifi

13.02.2012 Pazartesi 10:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Ciğer Sarma'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ Kilo Kuzu ciğeri
200 gr Çöz
200 gr Uykuluk
1 Adet kuzu yüreği
3 Adet böbrek
2 Bardak pirinç
1 Demet taze nane
1 Adet kuru soğan
16 adet taze soğan
3 Adet kuzu gömleği
3 Adet yumurta
Karabiber
 
Yapılışı:
Kuzu gömleğini yumuşaması için sıcak suda bekletin. ½ Kilo kuzu ciğerini, 200 gr çözü, 200 gr uykuluğu, 1 adet kuzu yüreğini ve 3 adet böbreği küçük küçük doğrayın. Geniş bir tencerede bütün malzemeleri kavurun. Üzerine rendelediğiniz 1 adet kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkadığınız 2 bardak pirinci ilave edip karıştırın. Üzerine karabiberini ve 2 bardak suyu ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bu sırada 1 demet naneyi ve taze soğanları ince ince kıyıp içine ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak suda beklettiğiniz kuzu gömleklerinden pasta tabağı büyüklüğünde parçalar kesin. Kestiğiniz kuzu gömleğini bir dondurma kasesinin içine yerleştirin. Ortasına, hazırladığınız iç harcından doldurup, kuzu gömleğini kenarlarından kapatın. Hazırlamış olduğunuz dolmaları bir fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1,5 bardak sıcak su ekleyip, dolmaları fırına verin. Dolmalar kızarmaya başlayınca 3 adet yumurta sarısını dolmaların üzerine sürüp tekrar fırına verin. 10 dakika daha piştikten sonra fırından çıkartıp servis yapın.



Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

Component Name: AutoContentCreater - Error:503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 246652137


Varnish cache server

MUTFAĞIM VİDEOLARI