Dolamber Böreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    Ceyhuna meydan dayağı !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yalan, seni sevmediğim yalan...
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlos dayak yiyor !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos aşkı !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bilinçaltım alt üst oldu !
    (01 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Zarftan ne çıkacak?
    (41 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Gergin bekleyiş...
    (11 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bayrama özel iflas dansı
    (21 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yarışmacıya büyük kolaylık
    (16 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te bayramlaşma
    (28 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Dolamber Böreği tarifi
Dolamber Böreği tarifi
  • A
  • A
Kütahya'nın yöresel tatlarından Dolamber Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için;
Un
Su
Tuz
Nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Harcı için;
½ kg. kıyma
4 adet patates
½ soğan
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yufkası için 350 gr. tereyağı ½  çay bardağı sıvı yağ  Yoğurma kabına  un ve   yağ dökülür,  tuzu  serpilir ve  hamuru yoğrulur. Hamura arada su aktarılır. Harç için soğan kıyılır ve patatesler rendenir. Tavaya yağ koyulur ve  soğanlar tavada kavrulmaya bırakılır. Kavrulan soğanların yanına kıyma  eklenir. Maydanozlar rendelenen patateslerin üstüne alınır.
  
Böreğin hamuru eşit boyda bezelere bölünür. Bezeler dinlendirilir. Ayrı bir  tavada tereyağı ve sıvı yağ erimeye bırakılır. Dinlenmeye koyulan  bezeler açılır. Açılan beze yağlı kağıda alınır üstüne eritilen yağ gezdirilir. Baharatları eklenen harç yufkaya eşit olarak dağıtılır. Kağıt iki taraftan kaldırılarak yufka kapatılır. Ardından börek sarılır ve yağlanan fırın tepsisine gül gibi dolanarak dizilir. Dolamber  böreği ısıtılmış fırına verilir. Börek piştikten sonra üzeri yağlanır ve kesilerek servis edilir.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!