Dolamber Böreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • X Factor
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    Ferdi ve Derya yakalanacak mı?
    (1.947 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Mortingen ştraze
    (366 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Kandemirin acıklı hikayesi
    (202 kez izlendi!)
  • Alabora
    Beklenmeyen veda!
    (230 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Seviyorsan söyleyeceksin !
    (553 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Ben başladım !
    (312 kez izlendi!)
  • Alabora
    Psikolojim bozuldu!
    (81 kez izlendi!)
  • Alabora
    Sinirlerine hakim olamadı!
    (134 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Esteban ?
    (414 kez izlendi!)
  • Alabora
    Ben cennetin yerini bilmiyorum!
    (86 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Dolamber Böreği tarifi
Dolamber Böreği tarifi
  • A
  • A
Kütahya'nın yöresel tatlarından Dolamber Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için;
Un
Su
Tuz
Nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Harcı için;
½ kg. kıyma
4 adet patates
½ soğan
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yufkası için 350 gr. tereyağı ½  çay bardağı sıvı yağ  Yoğurma kabına  un ve   yağ dökülür,  tuzu  serpilir ve  hamuru yoğrulur. Hamura arada su aktarılır. Harç için soğan kıyılır ve patatesler rendenir. Tavaya yağ koyulur ve  soğanlar tavada kavrulmaya bırakılır. Kavrulan soğanların yanına kıyma  eklenir. Maydanozlar rendelenen patateslerin üstüne alınır.
  
Böreğin hamuru eşit boyda bezelere bölünür. Bezeler dinlendirilir. Ayrı bir  tavada tereyağı ve sıvı yağ erimeye bırakılır. Dinlenmeye koyulan  bezeler açılır. Açılan beze yağlı kağıda alınır üstüne eritilen yağ gezdirilir. Baharatları eklenen harç yufkaya eşit olarak dağıtılır. Kağıt iki taraftan kaldırılarak yufka kapatılır. Ardından börek sarılır ve yağlanan fırın tepsisine gül gibi dolanarak dizilir. Dolamber  böreği ısıtılmış fırına verilir. Börek piştikten sonra üzeri yağlanır ve kesilerek servis edilir.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Bu Akşam
    20:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
  • Takip
    Çarşamba
    00:00
  • Canlı Para
    Salı
    24:00
Yükleniyor!