Fincan Kadayıfı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    6.Bölüm
    (208.784 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.136 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (1.931 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (3.716 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (24.212 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (57.589 kez izlendi!)
  • Alabora
    5.Bölüm
    (97.645 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm Fragmanı
    (90.222 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde neler oluyor?
    (2.272 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim önce doğru tahmin edecek?
    (410 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Fincan Kadayıfı tarifi
Fincan Kadayıfı tarifi
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Fincan Kadayıfı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Tel kadayıf
1 büyük kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İkiye bölünmüş ceviz içleri (ceviz içi)
 
Şerbeti için:
1 ½ su bardağı şeker
1 bardak su
 
Yapılışı:
Tatlının şerbeti için tencereye bir buçuk bardak şeker koyulur. Tencereye  bir bardak da su ilave edilerek şerbet kaynatılır.  Yanmaz bir tavaya tel kadayıfı çıtır çıtır kızartacak tereyağı  koyulur. İki yemek kaşığı  tereyağı eritilir. Tereyağı kızdıktan sonra  ılımaya bırakılır. Tereyağının üzerine yarım çay bardağı da sıvıyağ ilave edilir. Tazeden alınan tel kadayıfı tepsinin içine nazikçe açılır. Kadayıf tellerin üzerine yağ gezdirilir ve kadayıflara iyice yedirilir. Bir fincana yarım ceviz içi koyulur ve bir avuç kadar kadayıf fincana bastırılarak içine sıkıştırılır. Hafif yağlanan bir fırın tepsisine, fincan ters çevrilerek yuvarlak şekillenen kadayıflar çıkarılır. Fincan kadayıfları kızartılmak üzere  fırına verilir.
 
Kızaran kadayıfların üzerine teker teker şerbetleri gezdirilir ve servis edilir.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!