Fincan Kadayıfı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    11.Bölüm
    (571.076 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    4.Bölüm Fragmanı
    (156.391 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    22 Eylül Pazartesi Fragman
    (3.915 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    19.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (297 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    18.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (375 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    19.09.2014 / Evim Şahane
    (2.502 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bin pişman oldu!
    (975 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek ailenizden biri
    (1.302 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te dım dım yar
    (233 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    45. Bölüm
    (2.202 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Fincan Kadayıfı tarifi
Fincan Kadayıfı tarifi
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Fincan Kadayıfı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Tel kadayıf
1 büyük kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İkiye bölünmüş ceviz içleri (ceviz içi)
 
Şerbeti için:
1 ½ su bardağı şeker
1 bardak su
 
Yapılışı:
Tatlının şerbeti için tencereye bir buçuk bardak şeker koyulur. Tencereye  bir bardak da su ilave edilerek şerbet kaynatılır.  Yanmaz bir tavaya tel kadayıfı çıtır çıtır kızartacak tereyağı  koyulur. İki yemek kaşığı  tereyağı eritilir. Tereyağı kızdıktan sonra  ılımaya bırakılır. Tereyağının üzerine yarım çay bardağı da sıvıyağ ilave edilir. Tazeden alınan tel kadayıfı tepsinin içine nazikçe açılır. Kadayıf tellerin üzerine yağ gezdirilir ve kadayıflara iyice yedirilir. Bir fincana yarım ceviz içi koyulur ve bir avuç kadar kadayıf fincana bastırılarak içine sıkıştırılır. Hafif yağlanan bir fırın tepsisine, fincan ters çevrilerek yuvarlak şekillenen kadayıflar çıkarılır. Fincan kadayıfları kızartılmak üzere  fırına verilir.
 
Kızaran kadayıfların üzerine teker teker şerbetleri gezdirilir ve servis edilir.
 
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
Yükleniyor!