Gül Tatlısı tarifi (Çanakkale) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Genel
    Olympiacos - Milan Maçı
    (01 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    22.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.651 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    3.Bölüm
    (162.528 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük final!
    (491 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim araba için yarışacak?
    (118 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    İlker in kavgası
    (112 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Hay maşallah...
    (206 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Adam gibi adam!
    (173 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Hadi hadi hadi...
    (192 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    28. Bölüm
    (1.739 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Tatlısı tarifi (Çanakkale)
Gül Tatlısı tarifi (Çanakkale)
  • A
  • A
Çanakkale'nin yöresel tatlarından Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 yumurta4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
5 bardak su
4 bardak şeker
2-3 tane karanfil
 
Yapılışı:
Şerbeti için 5 bardak suya 4 bardak şeker konur. 2-3 tane karanfille birlikte koyulaşana kadar kaynatılıp ılınmaya bırakılır.Hamuru için; yoğurma kabına 2 yumurta kırılır. 1’er su bardağıı yoğurt ve zeytinyağı eklenir. 2 çay bardağı irmik ve elenerek azar azar eklenen 4 su bardağı unla birlikte özleştirilir. 2 paket  kabartma tozu ve 1 paket vanilya eklenip iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan iri bezler kopartılır ve unlu zeminde açılır. Geniş ağızlı çay bardağıyla 2 daire kesilir, 3. Parça daha şüçük ağızlı bir çay bardağıyla kesilir. Elde edilen 3 yaprak uçalrı üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şekilde sarılır. Ortadan ikiye kesilip 2 adet gonca elde edilir. Goncaların yaprakları hafifçe dışa doğru açılır. Üzerlerine susam serpilip tepsiye dizilir. Tüm hamur bu şekilde açılır, her gül için  3’er yaprak kesilip sarılır (Susam güllerin üzerine serpilebileceği gibi içine de koyulabilir) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Gül Tatlısı servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Yarın
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
  • Takip
    Çarşamba
    00:00
  • Canlı Para
    Salı
    24:00
Yükleniyor!