Kalburabastı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Magazin D
    25.10.2014 / Magazin D
    (599 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı- Web Özel
    (53.837 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı-2
    (72.873 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    10. Bölüm Fragmanı
    (858 kez izlendi!)
  • Pazar Gezmesi
    26 Ekim Pazar Fragman
    (573 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    41.Bölüm Fragmanı
    (18.250 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Mangal partisi gümledi!
    (9.809 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Hay şansıma ......!
    (1.815 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Genç aşıklar yakalandılar!
    (2.451 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Suriyeli aileye linç girişimi!
    (1.375 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kalburabastı tarifi
Kalburabastı tarifi
  • A
  • A
Sivas'ın yöresel tatlarından Kalburabastı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
¼ çay bardağı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
2 ½ su  bardağı toz şeker
2 bardak su
½ limon suyu
 
Yapılışı:
Şerbet için:
Şeker tencereye alınır ve üzerine su ilave edilirek koyulaşana kadar kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca üzerine yarım limonun suyu dökülür ve ocağın altı kapatılır.
 
Tereyağı eritilir ve Üzerine 1 çay bardağı da sıvıyağ ile çeyrek bardak su ilave edilir. Hamurun puf puf olması için 1 paket kabartma tozu ve 1 yumurtayı soğuyan yağın içine eklenir. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edilip tüm malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan iri parçalar kopartılıp halburun üzerinde yuvarlanır.  Yuvarlanan her parçanın üzerine parmakla bastırılıp kalburun deseninin hamura geçmesi sağlanır.  Kalburu olmayanlar düz zemin  üzerinde yuvarlanan hamurların üzerine parmakla bastırıp diğer yüzüne bıçakla çizik atabilirler. Tepsiye dizilen tatlılar 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
 
Kalburabastı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!