Kalburabastı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    Ceyhuna meydan dayağı !
    (1.927 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yalan, seni sevmediğim yalan...
    (1.209 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlos dayak yiyor !
    (902 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos aşkı !
    (1.418 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bilinçaltım alt üst oldu !
    (518 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Zarftan ne çıkacak?
    (137 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Gergin bekleyiş...
    (21 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bayrama özel iflas dansı
    (41 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yarışmacıya büyük kolaylık
    (28 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te bayramlaşma
    (74 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kalburabastı tarifi
Kalburabastı tarifi
  • A
  • A
Sivas'ın yöresel tatlarından Kalburabastı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
¼ çay bardağı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
2 ½ su  bardağı toz şeker
2 bardak su
½ limon suyu
 
Yapılışı:
Şerbet için:
Şeker tencereye alınır ve üzerine su ilave edilirek koyulaşana kadar kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca üzerine yarım limonun suyu dökülür ve ocağın altı kapatılır.
 
Tereyağı eritilir ve Üzerine 1 çay bardağı da sıvıyağ ile çeyrek bardak su ilave edilir. Hamurun puf puf olması için 1 paket kabartma tozu ve 1 yumurtayı soğuyan yağın içine eklenir. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edilip tüm malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan iri parçalar kopartılıp halburun üzerinde yuvarlanır.  Yuvarlanan her parçanın üzerine parmakla bastırılıp kalburun deseninin hamura geçmesi sağlanır.  Kalburu olmayanlar düz zemin  üzerinde yuvarlanan hamurların üzerine parmakla bastırıp diğer yüzüne bıçakla çizik atabilirler. Tepsiye dizilen tatlılar 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
 
Kalburabastı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!