Kars Ketesi tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    38.Bölüm
    (1.941 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    38.Bölüm Fragmanı
    (3.092 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    16. Bölüm Fragmanı
    (75.609 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    7. Bölüm Fragmanı - 3
    (30.735 kez izlendi!)
  • Galip Derviş
    48.Bölüm Fragmanı
    (4.495 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Akıllı olsunlar!
    (3.516 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Birinci belli, ikinci kim?
    (1.060 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!
    (853 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    La Fontaine duymasın!
    (706 kez izlendi!)
  • Zuhal Topal ile Cümbür Cemaat
    Elif Ece Uzun, Cümbür Cemaat Programına özel röportaj verdi!
    (215 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kars Ketesi tarifi
Kars Ketesi tarifi
  • A
  • A
Kars'ın yöresel tatlarından Kars Ketesi tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
¼ paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar süt
 
İç malzemesi:
200 gram margarin
2 bardak un
½ tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
1 kilo una çeyrek paket ılık suda eritilmiş yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta ve alabildiği kadar süt ekleyerek yoğurulur. Üzerine  yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek kıvamını bulana kadar iyice yoğurulup dinlenmeye bırakılır.  Ketenin içine koymak için 2 bardak un 200 gram tereyağında yarım tatlı kaşığı tuz ile eritilir. Dinlenen hamur oklavayla incecik açılır. Üzerine eritilen 200 gram tereyağı sürülerek katlanır. Kavrulan un yufkanın içerisine konulur. Yufka zarf şeklinde kapatılırken her katına tereyağı sürülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılan ketenin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
 
Kars ketesi sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Bu Akşam
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Bu Akşam
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!