Kars Ketesi tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    5.Bölüm
    (9.764 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm Fragmanı
    (5.069 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde neler oluyor?
    (321 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim önce doğru tahmin edecek?
    (81 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çakralarımızı açıyoruz...
    (43 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te bir ilk!
    (140 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük heyecan...
    (46 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    31. Bölüm
    (1.097 kez izlendi!)
  • Anasının Oğlu
    1. Bölüm Fragmanı
    (36.155 kez izlendi!)
  • Alabora
    İyi ki doğdun Anastacia!
    (387 kez izlendi!)
Canlı Canlı
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kars Ketesi tarifi
Kars Ketesi tarifi
  • A
  • A
Kars'ın yöresel tatlarından Kars Ketesi tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
¼ paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar süt
 
İç malzemesi:
200 gram margarin
2 bardak un
½ tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
1 kilo una çeyrek paket ılık suda eritilmiş yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta ve alabildiği kadar süt ekleyerek yoğurulur. Üzerine  yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek kıvamını bulana kadar iyice yoğurulup dinlenmeye bırakılır.  Ketenin içine koymak için 2 bardak un 200 gram tereyağında yarım tatlı kaşığı tuz ile eritilir. Dinlenen hamur oklavayla incecik açılır. Üzerine eritilen 200 gram tereyağı sürülerek katlanır. Kavrulan un yufkanın içerisine konulur. Yufka zarf şeklinde kapatılırken her katına tereyağı sürülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılan ketenin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
 
Kars ketesi sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cumartesi
    20:00
  • 112 Acil
    Perşembe
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Pazartesi
    20:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!