Kars Ketesi tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    21.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.349 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Kendine hakim olamadı!
    (85 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Sevinçten tüm dengesini kaybetti!
    (20 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Yarışmacılar parayı nasıl paylaşacak?
    (19 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    1. Bölüm
    (441 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    20.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.423 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı-2
    (270.022 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    19.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.583 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı
    (277.594 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    Evim Şahane Eylülde başlıyor !
    (2.117 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kars Ketesi tarifi
Kars Ketesi tarifi
  • A
  • A
Kars'ın yöresel tatlarından Kars Ketesi tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
¼ paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar süt
 
İç malzemesi:
200 gram margarin
2 bardak un
½ tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
1 kilo una çeyrek paket ılık suda eritilmiş yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta ve alabildiği kadar süt ekleyerek yoğurulur. Üzerine  yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek kıvamını bulana kadar iyice yoğurulup dinlenmeye bırakılır.  Ketenin içine koymak için 2 bardak un 200 gram tereyağında yarım tatlı kaşığı tuz ile eritilir. Dinlenen hamur oklavayla incecik açılır. Üzerine eritilen 200 gram tereyağı sürülerek katlanır. Kavrulan un yufkanın içerisine konulur. Yufka zarf şeklinde kapatılırken her katına tereyağı sürülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılan ketenin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
 
Kars ketesi sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alın Yazım
    1 Eylül
    10:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Bu Akşam
    22:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!