Keşkek tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Alın Yazım
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    31.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (96 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    1. Bölüm
    (2.604 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    30.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.594 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    29.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (616 kez izlendi!)
  • Magazin D
    30.08.2014 / Magazin D
    (4.675 kez izlendi!)
  • Anasının Oğlu
    4.Bölüm
    (25.402 kez izlendi!)
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylülde-3
    (92.307 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    1.Bölüm Fragmanı - 2
    (247.036 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    11.Bölüm Fragmanı-2
    (519.272 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    28.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.939 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Keşkek tarifi
Keşkek tarifi
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Keşkek'in tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
4 Bardak yarma(Buğday)
2 Kilo dana eti 3-4 adet büyük boy ilikli dana kemiği
4 Dilim pastırma
1 Parça kuzu iç yağı
150 gram tereyağı
1 Su bardağı nohut
Biberiye
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
İlikli dana kemiklerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kemiklerin haşlama suyunda kef oluşmasını önlemek için, tepsiyi 200 dereceye ısıtılmış fırına verip, 10 dakika sonra alın. Kemikleri derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar ılık su ekleyin. Tencereye bir dal biberiye bırakıp, tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp ocağın altını açın. Yağları eriyince ocaktan alıp suyunu derin bir kaba süzün. Kemiklerin iliklerini bir maşa ile çıkartıp kemik suyunun içine atın. 2 kilo dana etini tuzlayıp birkaç damla yağ eklediğiniz tavada çok harlı ateşte her iki tarafı da renk değiştirene kadar kızartın. Etleri geniş ve derin bir tencerenin dibine dizin. Üzerine 1 parça kuzu iç yağı ekleyin. 4 bardak yarmayı güzelce yıkayıp, etlerin üzerine dökün. Daha önceden kaynar suda beklettiğiniz 1 su bardağı nohutu da malzemelerin üzerine ilave edin. Kalın kalın kesilmiş 4 dilim pastırmayı da tencereye dizin. Karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip, bütün malzemelerin üzerini geçecek kadar ilikli kemik suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra, çok kısık ateşte uzun süre pişirip servis yapın.
 
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!