Keşkek tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Paşa Gönlüm
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Çalıkuşu
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Yalan Dünya
TÜM PROGRAMLAR
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Kaynana Gelin Seda'ya Gelin
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
  • Baba Haber Bülteni
  • İyi Beslen Mutlu Yaşa
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ankara'nın Dikmen'i 6. bölüm yayında!
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Paşa Gönlüm, yakında Kanal D'de
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    24.04.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (51 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    25 Nisan Cuma Fragman
    (303 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    24.04.2014 / Evim Şahane
    (186 kez izlendi!)
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
    26 - 27 Nisan Fragman
    (239 kez izlendi!)
  • Yalan Dünya
    Yalan Dünya 81. Bölüm kamera arkası
    (1.346 kez izlendi!)
  • Pazar Gezmesi
    27 Nisan Pazar Fragman
    (187 kez izlendi!)
  • Yalan Dünya
    82.Bölüm Fragmanı
    (4.520 kez izlendi!)
  • Mutfağım
    24.04.2014 / Mutfağım
    (1.603 kez izlendi!)
  • Takip
    Takip 3. Bölüm Hız Etabı - Leman Akandere
    (265 kez izlendi!)
  • Takip
    Takip 3. Bölüm Hız Etabı - Altan Şahmaroğlu
    (140 kez izlendi!)
TAKİP
PAŞA GÖNLÜM
  • site haritası
Hafta İçi Her Gün
11:00
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Keşkek tarifi
Keşkek tarifi
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Keşkek'in tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
4 Bardak yarma(Buğday)
2 Kilo dana eti 3-4 adet büyük boy ilikli dana kemiği
4 Dilim pastırma
1 Parça kuzu iç yağı
150 gram tereyağı
1 Su bardağı nohut
Biberiye
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
İlikli dana kemiklerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kemiklerin haşlama suyunda kef oluşmasını önlemek için, tepsiyi 200 dereceye ısıtılmış fırına verip, 10 dakika sonra alın. Kemikleri derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar ılık su ekleyin. Tencereye bir dal biberiye bırakıp, tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp ocağın altını açın. Yağları eriyince ocaktan alıp suyunu derin bir kaba süzün. Kemiklerin iliklerini bir maşa ile çıkartıp kemik suyunun içine atın. 2 kilo dana etini tuzlayıp birkaç damla yağ eklediğiniz tavada çok harlı ateşte her iki tarafı da renk değiştirene kadar kızartın. Etleri geniş ve derin bir tencerenin dibine dizin. Üzerine 1 parça kuzu iç yağı ekleyin. 4 bardak yarmayı güzelce yıkayıp, etlerin üzerine dökün. Daha önceden kaynar suda beklettiğiniz 1 su bardağı nohutu da malzemelerin üzerine ilave edin. Kalın kalın kesilmiş 4 dilim pastırmayı da tencereye dizin. Karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip, bütün malzemelerin üzerini geçecek kadar ilikli kemik suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra, çok kısık ateşte uzun süre pişirip servis yapın.
 
  • Canlı Para
    Salı
    23:00
  • Takip
    Çarşamba
    23:00
  • Ankara'nın Dikmen'i
    Çarşamba
    20:00
  • Paşa Gönlüm
    Bu Akşam
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
  • Çalıkuşu
    Cumartesi
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Perşembe
    22:30
  • Yalan Dünya
    Cuma
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cumartesi
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
Yükleniyor!