Keşkek tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    7.Bölüm Fragmanı
    (14.557 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    2. Bölüm Fragmanı
    (695 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    21.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.520 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Kendine hakim olamadı!
    (960 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Sevinçten tüm dengesini kaybetti!
    (477 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Yarışmacılar parayı nasıl paylaşacak?
    (185 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    1. Bölüm
    (2.161 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    20.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.602 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı-2
    (310.513 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    19.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.611 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Keşkek tarifi
Keşkek tarifi
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Keşkek'in tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
4 Bardak yarma(Buğday)
2 Kilo dana eti 3-4 adet büyük boy ilikli dana kemiği
4 Dilim pastırma
1 Parça kuzu iç yağı
150 gram tereyağı
1 Su bardağı nohut
Biberiye
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
İlikli dana kemiklerini yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kemiklerin haşlama suyunda kef oluşmasını önlemek için, tepsiyi 200 dereceye ısıtılmış fırına verip, 10 dakika sonra alın. Kemikleri derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar ılık su ekleyin. Tencereye bir dal biberiye bırakıp, tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp ocağın altını açın. Yağları eriyince ocaktan alıp suyunu derin bir kaba süzün. Kemiklerin iliklerini bir maşa ile çıkartıp kemik suyunun içine atın. 2 kilo dana etini tuzlayıp birkaç damla yağ eklediğiniz tavada çok harlı ateşte her iki tarafı da renk değiştirene kadar kızartın. Etleri geniş ve derin bir tencerenin dibine dizin. Üzerine 1 parça kuzu iç yağı ekleyin. 4 bardak yarmayı güzelce yıkayıp, etlerin üzerine dökün. Daha önceden kaynar suda beklettiğiniz 1 su bardağı nohutu da malzemelerin üzerine ilave edin. Kalın kalın kesilmiş 4 dilim pastırmayı da tencereye dizin. Karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip, bütün malzemelerin üzerini geçecek kadar ilikli kemik suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra, çok kısık ateşte uzun süre pişirip servis yapın.
 
  • Alın Yazım
    1 Eylül
    10:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Perşembe
    22:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!