Kürze tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Benim Adım Gültepe
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Büyük coşku!
    (204 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Horonla Kutlama !
    (27 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    İlginç rastlantı...
    (48 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kendini tutamadı!
    (53 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    36. Bölüm
    (1.997 kez izlendi!)
  • Alabora
    9. Bölüm Fragmanı
    (38.805 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    1.Bölüm Fragmanı
    (6.649 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bu bitki araba kazandırabilir
    (618 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Ülkeyi ilk bilen kazanacak...
    (137 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kimse bilemedi...
    (191 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kürze tarifi
Kürze tarifi
  • A
  • A
Malatya'nın yöresel tatlarından Kürze'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler
Hamuru için:
600 gr. un
Su
Tuz
 
Harcı için:
300 gr. dana kıyma
2 adet soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
Sarımsak
Pul biber
Kırmızı domates turşusu
1/2 limon suyu
 
Üzeri için:
1 büyük kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
 
Sosu için:
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Sarımsak
 
Yapılışı:
Kürzenin hamuru için yarım kilodan fazla una bir çay kaşığı tuz serpilir ve eklenen suyla yoğrulmaya başlanır. Sıkı bi kıvama gelen hamurun üzerini kapatarak dinlenmeye bırakılır. Yarımşar demet maydanoz ve dereotu kıyılır. Iki soğan soyulur ve kıyılır. 300 gr kıyma biraz tuz eklendikten sonra isteğe bağlı pul biber serpilir ve kürzenin harcı yoğrulur. Harca iki yemek kaşığı turşu suyu ve püre edilmiş domates turşusu eklenir. Yarım limon sıkılarak yoğurmaya devam edilir.
 
Dinlenmeye bırakılan hamur unlanarak iki bezeye ayrılır. Hamur açılarak metal bir bardak ağzıyla yuvarlak parçalara ayrılır. Hamurlar bir tepsiye alınarak içleri doldurulur. Kürzeler iki taraflarından tırnak tırnak kapatılarak küçük birer çibörek şeklini alır ve haşlanmaya atılır.
 
İki domates rendelenir ve bi yemek kaşığı tereyağıyla tavaya alınarak domates sosu yapılır. Diğer bir gözde kürzenin üstü için bir tavada tereyağı eritilir. Pişen kürzeler servis tabağına alınır, üzerlerine erimiş tereyağı ve domates sosu gezdirilerek servis edilir.
 
  • Alabora
    Pazar
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Canlı Canlı
    Çarşamba
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Çarkıfelek
    Salı
    20:00
Yükleniyor!