X
X

Midye Böreği tarifi

10.10.2012 Çarşamba 10:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Midye Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr kuzu kıyma
6 küçük boy patates
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 paket margarin
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1’er su bardağı süt, zeytinyağı ve yoğurt konulur. 1 yumurta kırılır.1 tatlı kaşığı yaş  maya eklenir. 1 çay kaşığı tuz serpilip azar azar un eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan kıvama gelen hamur börek içi kavrulana kadar üzeri örtülerek dinlendirilir.
250 gr. kuzu kıyma yağsız tavada suyunu çekene kadar kavrulur. Öndecen haşlanmış 6 küçük boy patates rendelenir. Kıyma rendelenen patateslerle karıştırılıp 1’er çay kaşığı pul biber ve karabiberle lezzetlendirilir.
Ayrı bir tavada 1 paket margarin eritilir. Mayalanan hamur 6 eşit bezeye ayrılır. İlk beze servis tabağı büyüklüğünde açılıp üzerine eritilmiş margarin  sürülür. İkinci beze de açılıp üzerine serilir ve yağlanır. Üçüncü beze de açılıp yağlanır ve araları yağlı 3 kat hamur elde edilir. Sarılıp dolapta yağı donana kadar dinlendirilir.
Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp araları yağlanıp sarılır ve donmaya bırakılır, dolaptaki önceden hazırlanan hamur alınır. Hamur 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Her dilim çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına kıymalı patatesli iç yerleştirilip yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Dolapta donmaya bırakılan hamur da bu şekilde dilimlenip, iç yerleştirilip kapatılır ve tepsiye alınır. Böreklerin üzeri kalan margarinle yağlanır. Önceden 250 drecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Midye Böreği servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI