Midye Böreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    6.Bölüm
    (199.135 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (2.818 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (1.806 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (3.300 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (21.909 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (42.855 kez izlendi!)
  • Alabora
    5.Bölüm
    (93.501 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm Fragmanı
    (89.797 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde neler oluyor?
    (1.928 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim önce doğru tahmin edecek?
    (370 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Midye Böreği tarifi
Midye Böreği tarifi
  • A
  • A
Sivas'ın yöresel tatlarından Midye Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gr kuzu kıyma
6 küçük boy patates
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 paket margarin
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1’er su bardağı süt, zeytinyağı ve yoğurt konulur. 1 yumurta kırılır.1 tatlı kaşığı yaş  maya eklenir. 1 çay kaşığı tuz serpilip azar azar un eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan kıvama gelen hamur börek içi kavrulana kadar üzeri örtülerek dinlendirilir.
250 gr. kuzu kıyma yağsız tavada suyunu çekene kadar kavrulur. Öndecen haşlanmış 6 küçük boy patates rendelenir. Kıyma rendelenen patateslerle karıştırılıp 1’er çay kaşığı pul biber ve karabiberle lezzetlendirilir.
Ayrı bir tavada 1 paket margarin eritilir. Mayalanan hamur 6 eşit bezeye ayrılır. İlk beze servis tabağı büyüklüğünde açılıp üzerine eritilmiş margarin  sürülür. İkinci beze de açılıp üzerine serilir ve yağlanır. Üçüncü beze de açılıp yağlanır ve araları yağlı 3 kat hamur elde edilir. Sarılıp dolapta yağı donana kadar dinlendirilir.
Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp araları yağlanıp sarılır ve donmaya bırakılır, dolaptaki önceden hazırlanan hamur alınır. Hamur 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Her dilim çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına kıymalı patatesli iç yerleştirilip yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Dolapta donmaya bırakılan hamur da bu şekilde dilimlenip, iç yerleştirilip kapatılır ve tepsiye alınır. Böreklerin üzeri kalan margarinle yağlanır. Önceden 250 drecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Midye Böreği servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!