Pağaç tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    11.Bölüm
    (644.910 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    4.Bölüm Fragmanı
    (164.967 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    22 Eylül Pazartesi Fragman
    (4.109 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    19.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (315 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    18.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (391 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    19.09.2014 / Evim Şahane
    (2.589 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bin pişman oldu!
    (1.030 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek ailenizden biri
    (1.350 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te dım dım yar
    (247 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    45. Bölüm
    (2.275 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Pağaç tarifi
Pağaç tarifi
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Pağaç tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1lt. süt
200 gr. yoğurt kaymağı
2 tatlı kaşığı yaş maya
Aldığı kadar un
 
Harcı için:
750 gr. kıyma
1 adet soğan
 
Yapılışı:
1 lt. süt  tencerede ısıtılır. Bir kaseye  ılınmaya başlayan sütten iki kaşık kadar eklenir ve bu sütte yaş maya eritilir. Tenceredeki  ılıyan sütün üzerine  sıvı yağı  ilave edilir. Süte eriyen yaş maya ve 200 gr. kadar da kaymak eklenir. Harç karıştırılmaya başlanırken kepçeyle dolu dolu iki ölçü un koyulur. Harç karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamura bir kepçe daha un ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Tencerenin üzeri kapatılarak  hamur  dinlenmeye bırakılır.
Pağaçın harcı için kıyma ve ince kıyılan soğana tuzu, karabiberi serpilir,  bir büyük kaşık tereyağı ilave edilerek kısık ateşte kavrulur.
Mayalanıp yumuşacık kabaran hamur yağlanan yuvarlak cam bir fırın tepsisine yayılır ve bir süre fırnın sıcağında bekletilir. İyice kabarınca  250 dereceye ayarlanan fırında kızartılır.
Kızaran pağaç hamurunun üzerindeki kıtır kabuğu dikkatlice kesilerek açılır. Pağaçın ortası el yordamıyla oyulur ve çıkan kısım bir tepsiye kıyılır. Kıymalı harç aynı tepsiye alınarak pağaçın içiyle karıştırılır. Tüm karışım pağaçın ortasına doldurulur ve kesilen kapak yeniden yerine oturtulur.
 
Pağaç servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
Yükleniyor!