Pağaç tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    20.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (611 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı-2
    (203.099 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    19.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.468 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı
    (264.147 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    Evim Şahane Eylülde başlıyor !
    (1.781 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Mert ve Gülru aşkı bitiyor
    (23.415 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Çelik ailesi karışıyor !
    (2.260 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Mert çıldırıyor !
    (2.792 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Gülfem paparazzi olayını öğreniyor
    (2.648 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Taner ve Yonca basılıyor !
    (20.374 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Pağaç tarifi
Pağaç tarifi
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Pağaç tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1lt. süt
200 gr. yoğurt kaymağı
2 tatlı kaşığı yaş maya
Aldığı kadar un
 
Harcı için:
750 gr. kıyma
1 adet soğan
 
Yapılışı:
1 lt. süt  tencerede ısıtılır. Bir kaseye  ılınmaya başlayan sütten iki kaşık kadar eklenir ve bu sütte yaş maya eritilir. Tenceredeki  ılıyan sütün üzerine  sıvı yağı  ilave edilir. Süte eriyen yaş maya ve 200 gr. kadar da kaymak eklenir. Harç karıştırılmaya başlanırken kepçeyle dolu dolu iki ölçü un koyulur. Harç karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamura bir kepçe daha un ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Tencerenin üzeri kapatılarak  hamur  dinlenmeye bırakılır.
Pağaçın harcı için kıyma ve ince kıyılan soğana tuzu, karabiberi serpilir,  bir büyük kaşık tereyağı ilave edilerek kısık ateşte kavrulur.
Mayalanıp yumuşacık kabaran hamur yağlanan yuvarlak cam bir fırın tepsisine yayılır ve bir süre fırnın sıcağında bekletilir. İyice kabarınca  250 dereceye ayarlanan fırında kızartılır.
Kızaran pağaç hamurunun üzerindeki kıtır kabuğu dikkatlice kesilerek açılır. Pağaçın ortası el yordamıyla oyulur ve çıkan kısım bir tepsiye kıyılır. Kıymalı harç aynı tepsiye alınarak pağaçın içiyle karıştırılır. Tüm karışım pağaçın ortasına doldurulur ve kesilen kapak yeniden yerine oturtulur.
 
Pağaç servise hazırdır.
 
  • Alın Yazım
    Eylül'de
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Bu Akşam
    22:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!