Pağaç tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Magazin D
    25.10.2014 / Magazin D
    (185 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı- Web Özel
    (50.554 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı-2
    (66.425 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    10. Bölüm Fragmanı
    (755 kez izlendi!)
  • Pazar Gezmesi
    26 Ekim Pazar Fragman
    (496 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    41.Bölüm Fragmanı
    (16.934 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Mangal partisi gümledi!
    (8.775 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Hay şansıma ......!
    (1.617 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Genç aşıklar yakalandılar!
    (2.155 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Suriyeli aileye linç girişimi!
    (1.179 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Pağaç tarifi
Pağaç tarifi
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Pağaç tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1lt. süt
200 gr. yoğurt kaymağı
2 tatlı kaşığı yaş maya
Aldığı kadar un
 
Harcı için:
750 gr. kıyma
1 adet soğan
 
Yapılışı:
1 lt. süt  tencerede ısıtılır. Bir kaseye  ılınmaya başlayan sütten iki kaşık kadar eklenir ve bu sütte yaş maya eritilir. Tenceredeki  ılıyan sütün üzerine  sıvı yağı  ilave edilir. Süte eriyen yaş maya ve 200 gr. kadar da kaymak eklenir. Harç karıştırılmaya başlanırken kepçeyle dolu dolu iki ölçü un koyulur. Harç karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamura bir kepçe daha un ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Tencerenin üzeri kapatılarak  hamur  dinlenmeye bırakılır.
Pağaçın harcı için kıyma ve ince kıyılan soğana tuzu, karabiberi serpilir,  bir büyük kaşık tereyağı ilave edilerek kısık ateşte kavrulur.
Mayalanıp yumuşacık kabaran hamur yağlanan yuvarlak cam bir fırın tepsisine yayılır ve bir süre fırnın sıcağında bekletilir. İyice kabarınca  250 dereceye ayarlanan fırında kızartılır.
Kızaran pağaç hamurunun üzerindeki kıtır kabuğu dikkatlice kesilerek açılır. Pağaçın ortası el yordamıyla oyulur ve çıkan kısım bir tepsiye kıyılır. Kıymalı harç aynı tepsiye alınarak pağaçın içiyle karıştırılır. Tüm karışım pağaçın ortasına doldurulur ve kesilen kapak yeniden yerine oturtulur.
 
Pağaç servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!