Pağaç tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    30.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (15 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    29.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (02 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    28.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (01 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    27.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (01 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    26.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (02 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    34. Bölüm
    (1.595 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (93.244 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (20.295 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (4.388 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (5.758 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Pağaç tarifi
Pağaç tarifi
  • A
  • A
Erzurum'un yöresel tatlarından Pağaç tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1lt. süt
200 gr. yoğurt kaymağı
2 tatlı kaşığı yaş maya
Aldığı kadar un
 
Harcı için:
750 gr. kıyma
1 adet soğan
 
Yapılışı:
1 lt. süt  tencerede ısıtılır. Bir kaseye  ılınmaya başlayan sütten iki kaşık kadar eklenir ve bu sütte yaş maya eritilir. Tenceredeki  ılıyan sütün üzerine  sıvı yağı  ilave edilir. Süte eriyen yaş maya ve 200 gr. kadar da kaymak eklenir. Harç karıştırılmaya başlanırken kepçeyle dolu dolu iki ölçü un koyulur. Harç karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamura bir kepçe daha un ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Tencerenin üzeri kapatılarak  hamur  dinlenmeye bırakılır.
Pağaçın harcı için kıyma ve ince kıyılan soğana tuzu, karabiberi serpilir,  bir büyük kaşık tereyağı ilave edilerek kısık ateşte kavrulur.
Mayalanıp yumuşacık kabaran hamur yağlanan yuvarlak cam bir fırın tepsisine yayılır ve bir süre fırnın sıcağında bekletilir. İyice kabarınca  250 dereceye ayarlanan fırında kızartılır.
Kızaran pağaç hamurunun üzerindeki kıtır kabuğu dikkatlice kesilerek açılır. Pağaçın ortası el yordamıyla oyulur ve çıkan kısım bir tepsiye kıyılır. Kıymalı harç aynı tepsiye alınarak pağaçın içiyle karıştırılır. Tüm karışım pağaçın ortasına doldurulur ve kesilen kapak yeniden yerine oturtulur.
 
Pağaç servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!