Şam Tatlısı tarifi (Anktakya) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    Yiğit, ölüm kalım mücadelesi veriyor!
    (01 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    38.Bölüm
    (1.941 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    38.Bölüm Fragmanı
    (3.092 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    16. Bölüm Fragmanı
    (75.609 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    7. Bölüm Fragmanı - 3
    (30.735 kez izlendi!)
  • Galip Derviş
    48.Bölüm Fragmanı
    (4.495 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Akıllı olsunlar!
    (3.516 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Birinci belli, ikinci kim?
    (1.060 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!
    (853 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    La Fontaine duymasın!
    (706 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)
Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)
  • A
  • A
Antakya'nın yöresel tatlarından Şam Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
 
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
 
Yapılışı:
3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
 
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı  tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı  kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Öneceden ısıtılmış 180 derecedi fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti  dökülür. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.
 
Şam Tatlısı servise hazırdır.
 


  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Bu Akşam
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Bu Akşam
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!