Şam Tatlısı tarifi (Anktakya) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Alın Yazım
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    30.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (991 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    29.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (229 kez izlendi!)
  • Magazin D
    30.08.2014 / Magazin D
    (3.166 kez izlendi!)
  • Anasının Oğlu
    4.Bölüm
    (17.691 kez izlendi!)
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylülde-3
    (56.373 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    1.Bölüm Fragmanı - 2
    (160.661 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    11.Bölüm Fragmanı-2
    (373.899 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    28.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.800 kez izlendi!)
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylülde-2
    (33.897 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    8.Bölüm Fragmanı
    (275.313 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)
Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)
  • A
  • A
Antakya'nın yöresel tatlarından Şam Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
 
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
 
Yapılışı:
3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
 
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı  tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı  kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Öneceden ısıtılmış 180 derecedi fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti  dökülür. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.
 
Şam Tatlısı servise hazırdır.
 


  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Alın Yazım
    Pazartesi
    10:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!