Şam Tatlısı tarifi (Anktakya) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek in yeni yüzleri
    (193 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Heyecan dorukta!
    (105 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Beklenen an...
    (120 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yarışmayı yarışmacılar sunarsa...
    (79 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Stüdyoda ortam gerildi!
    (61 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Nerde o eski bayramlar...
    (89 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    30. Bölüm
    (942 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    23.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.197 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    1.Bölüm
    (3.483 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    İç organlardaki hasar iyileşecek mi?
    (120 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)
Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)
  • A
  • A
Antakya'nın yöresel tatlarından Şam Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
 
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
 
Yapılışı:
3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
 
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı  tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı  kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Öneceden ısıtılmış 180 derecedi fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti  dökülür. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.
 
Şam Tatlısı servise hazırdır.
 


  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!