X
X

Sebzeli Hamsi Tavalaması tarifi

06.09.2012 Perşembe 12:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hopa'nın yöresel tatlarından Sebzeli Hamsi Tavalaması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
15 adet fileto hamsi
1 demet pazı
1 tutam maydanoz
4 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
½ su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar mısır unu

 
Yapılışı:
1 demet pazı ince ince doğranır. Soğanlar piyazlık kesilir, doğranmış 1 tutam maydanoz ve 1 adet kırmızı biberle aynı kapta birleştrilir. Kabukları soyulup küp küp doğranmış 4 adet domates ve pazı yaprakları eklenir. Kılçıkları çıkartılmış fileto hamsiler de ilave edilerek mısır unuyla birlikte yoğrulur. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası, 1 çay kaşığı pulbiber  konur. Tavada yarım su bardağı sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan karışım tavaya alınır. Arada karıştırılarak pişirilir. Servi tabağına ters çevrilerek sunulur.
 
Sebzeli Hamsi Tavalaması servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI