Koza Mantı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    6.Bölüm
    (208.784 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.136 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (1.931 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (3.716 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (24.212 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (57.589 kez izlendi!)
  • Alabora
    5.Bölüm
    (97.645 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm Fragmanı
    (90.222 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde neler oluyor?
    (2.272 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim önce doğru tahmin edecek?
    (410 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Koza Mantı tarifi
Koza Mantı tarifi
  • A
  • A
Manisa'nın yöresel tatlarından Koza Mantı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için;
1 bardak nohut
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sarımsaklı yoğurt
 
Yapılışı:
Yarım kilo un yoğurma kabına alınır. 1 tutam tuz ve 1 yumurta eklenir. Azar azar suyla birlike hafif sert bir kıvam alana kadar yoğrulur. İç harç hazırlanana kadar üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. İçi için; 1 bardak nohut arzuya göre tuz ve  1 tatlı kaşığı karabiberle robotta çekilir.
 
Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde açılıp iri kare parçalara kesilir. Her karenin ortasına nohutlu iç yerleştirilir ve mantı bohça şeklinde kapatılır. Tavaya bol sıvıyağ konulur ve mantılar altın rengi alana kadar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır. Derin bir tencerede önceden hazırlanmış et suyu biraz da normal suyla birlikte kaynatılır. Kızaran mantılar hafif ılıklaşınca et suyuna atılıp hafif yumuşayana kadar bekletilip servis tabağına alınır. Ayrı bir tavada da dolo dolu bir yemek kaşığı tereyağı eritilip mantıların üzerine dökülür ve mantılar yağlanır (Mantıların yapışmasını önler)
 
Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağında 1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası kavrulur. Biraz suyla kıvamı açılır. Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve salçalı sos gezdirilir.
 
Koza mantı servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!