X
X

Pazarcı yarışmacı şaşırttı!

10.04.2014 Perşembe 10:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Pazarcı yarışmacı bilgisiyle, Takip izleyicilerini kendine hayran bıraktı.

Kanal D’nin sunuculuğunu Uraz Kaygılaroğlu’nun yaptığı ve ilk bölümü Çarşamba akşamı ekrana gelen yeni bilgi yarışması “Takip”te yarışmacı olarak yer alan ve pazarcılık yapan Halil Karataş, bilgisiyle izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Yurt dışında izlenme rekorları kıran “Takip”in ilk bölümünde, eczacı Duygu Kaya, pazarcı Halil Karataş ve üniversite öğrencisi Neslihan Tüfekçi yarıştı. Yarışmada, Eczacı Duygu Kaya ve Neslihan Tüfekçi finale kalmayı başaramazken, pazarcılık yapan Halil Karataş ise finale kalmayı başaran tek yarışmacı oldu. Karataş, başarıyla geldiği final etabında ise, Takipçi Muhsin Divan ile girdiği düelloyu ve 80 bin TL’lik ödülü kaybetti. Halil Karataş yarışmada, finalde kaybetmesine rağmen, bilgisini ve iddiasını ise kanıtladı. 

Peki, Türkiye’yi kendisine hayran bırakan pazarcı Halil Karataş kimdir? 
Halil Karataş, 40 yaşında, lise mezunu. Üniversitenin tarih bölümünü kazanmış ancak, maddi imkânsızlıklar nedeniyle üniversiteye gidememiş. Bu nedenle 5 kızını okutmak için durmadan çalışıyor. Her gün bir mahalle pazarında tezgâh kurarak züccaciye eşyaları satıyor. Hem çocuklarına yetişebilmek, hem de "okuyamasam da kendimi yetiştiririm’’ sözünü belki de en iyi şekilde kanıtlayabilmek için günde 4 gazete okuyor.

Başarısı ödüllendirildi
Halil Karataş, yarışmada ödül kazanamasa da, gösterdiği başarıdan ötürü, 2 kızının eğitim masrafları, programın yapım şirketi ve Muhsin Divan’ın şirketi tarafından karşılanma sözü verildi.

TAKİP VİDEOLARI