X
X
Component Name: VideoDetailPlaylist - Error: Unmapped members were found. Review the types and members below. Add a custom mapping expression, ignore, add a custom resolver, or modify the source/destination type For no matching constructor, add a no-arg ctor, add optional arguments, or map all of the constructor parameters ============================================================================================================================================================================ AutoMapper created this type map for you, but your types cannot be mapped using the current configuration. VideoDetailPlaylistComponentItemModel -> ScheduleCardComponentViewModel (Destination member list) Backstreets.Web.UI.Components.VideoDetailPlaylist.VideoDetailPlaylistComponentItemModel -> Backstreets.Web.UI.Models.Components.ScheduleCard.ScheduleCardComponentViewModel (Destination member list) Unmapped properties: OnAir

1.Bölüm

Kanal D'de başrollerini Bülent Emrah Parlak, Burak Kut, Gözde Kansu, Şebnem Gürsoy, Özlem Aydın, Nazmi Kırık, Serap Matyaş ve Can Tolbaş'ın paylaştığı, yapımcılığını Tükenmezkalem Film Gani Müjde'nin üstlendiği, senaryosunu yine Gani Müjde'nin kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Süleyman Seçik'in yaptığı Ankara'nın Dikmen'i adında yeni bir dizi başladı.

Genel Hikaye:
Dikmen, Ankara’da düğünlerde ve pavyonlarda çalan, her alanda kendini aşmaya çalışan, fakat bunun için yeterli alt yapısı olmayan saf ve temiz bir türkücüdür. Dikmen’in hikayesi bir menajer tarafından ünlü olacağına inandırılıp, varını yoğunu satıp, elinde sazıyla İstanbul’a gelmesiyle başlar. Ne yazık ki kısa bir süre sonra anlayacağı üzere dolandırılmıştır. Önce, karşılaştığı Diyarbakırlı asker arkadaşı taksici Zirek imdadına yetişir, sonra da entelektüel halaoğlu Latif.

Nenelerinden miras kalan evde yaşamını süren Latif’in, başta piyano öğretmeni eşi Tilbe ve onun emekli konsolos yardımcısı babası ve operacı annesi tarafından, bu davetsiz misafir hiç hoş karşılanmayacaktır. Defalarca evden kaçırıp göndermek isteseler de, Dikmen her olumsuzluğa uyum sağlayacak, Tilbe’nin yükseltmeye çalıştığı statüsü ve aileden gelen aristokrasisinin karşısında, kırsallığıyla hep büyük sıkıntı yaşayacaktır. Latif ise çoğu kez karısıyla Dikmen arasında kalacak ve durumu idare edecektir. Çünkü Dikmen’in bu evde miras hakkı vardır ve parasını kurtarana kadar gidecek de başka hiçbir yeri yoktur.

Zamanla, Dikmen’in yaşadığı sıkıntılarının yanında, onu bu eve bağlayan bir neden daha oluşmuştur; yan komşuları diyetisyen Dilek’in resim öğrencisi kızı güzeller güzeli Beste. Farklı tarzları yüzünden aşkını platonik yaşayan Dikmen, evin küçük oğlu Sonat için eğlenceli, renkli bir dünya, evin yardımcısı Tahliye içinse rüyalarının beyaz atlı prensidir.

Her zaman haksızlığa karşı gelen, zayıfın güçsüzün yanında olan Dikmen, elinde sazı ve kırsallığıyla, çoğu zaman komik duruma düşecek fakat naifliğini, iyi niyetini ve özünü hep koruyacaktır.

Önce parasını kurtarmak, ardından da hayal ettiği gibi ünlü bi türkücü olmak ve Beste’nin kalbini kazanmak isteyen Dikmen’in, kentli ailesiyle mücadelesi hiç bitmeyecektir.

BÖLÜMLER