X
X

Akıllı Çocuk!

25.07.2012 Çarşamba 11:42 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Annem Uyurken'in Mert'i Bora Akkaş, diziyi ve rolünü anlattı.

Bora Akkaş, “Geniş Aile”den sonra yine bir komedi dizisiyle seyirci karşısına çıktı. Genç oyuncu, Kanal D’nin sevilen dizisi “Annem Uyurken”de Mert rolünü üstlendi. Akkaş, 20 yaşında olmasına rağmen halen lisede okuyan Mert için “Sorumluluk almak istemediği için mezun olmayacak kadar akıllı” diyor.

 
Öncelikle biraz dizide canlandırdığınız Mert karakterinden bahseder misiniz?
- Mert, 20 yaşında olmasına rağmen hâlâ lisede okuyor. Annesi uyumadan, yani 10 yıl önce öğretmenleri tarafından sevilen, geleceği parlak görünen bir öğrenciymiş. Ancak annesi uyuduktan sonra kendini salmış, parlak zekasını derslerden başka işlere vermiş. Okula pek uğramadığı için de sürekli devamsızlıktan kalmış. Onun için önemli olan, öğrenim hayatının sürekliliği.
 
“Annem Uyurken” kısa sürede sevildi, her bölümü reyting sıralamasında üst sıralarda yerini aldı. Siz nasıl tepkiler aldınız?
- Ben genelde dizimizin çok keyifli ve eğlenceli olduğu şeklinde yorumlar alıyorum. Özellikle ilk bölümün sonunda annenin uyanışı, çevremde büyük merak konusu olmuştu.
 
BABASI KADAR ÜÇKÂĞITÇI OLMASA DA UYANIK BİRİ
 
Annesi 10 yıl boyunca uyurken, Mert neler yaptı?
- Mert ve Murat, kardeşler arasında annelerini en az tanıyan, onunla vakit geçirme şansını kaçıran iki çocuk. Sanırım bu durum Mert’i biraz daha babasına benzetmiş. Babası kadar üçkâğıtçı olmasa da, o da anı kurtaracak kadar akıllı ve uyanık olarak büyümüş.
 
Mert aslında zeki bir öğrenci ama bir taraftan da 20 yaşında olmasına rağmen hâlâ lisede okuyor. Her öğrenci okul bitsin ister ama bu durum Mert için geçerli değil sanırım?
- Sorumluluk almayı hiç istemediği için lise hayatını bilerek uzatan bir çocuk Mert... Mezun olmaktan daha fazlasını düşündüğü ve bu ailenin içinde sorumluluk almak istemediği için mezun olmayacak kadar akıllı yani! (Gülüyor) Okulun bitmesini sadece İclal’le yurtdışına kaçmak için isteyebilecek bir çocuk.
 
MERT, İCLAL’E GERÇEKTEN AŞIK
 
Mert’in hayali yurtdışına kaçmak, bunun için de Alman vatandaşı İclal’le evleniyor. Bu ikiliyi neler bekliyor?
- Bence Mert’le İclal’in arasında yurtdışına çıkmak için kurulmuş bir ilişkiden çok daha fazlası var. Mert, İclal’e gerçekten aşık, bence ilerleyen bölümlerde onun ve kendi mutluluğu için elinden gelen her şeyi yapacak. İclal’in yarı vatandaş olması bu aşkın Mert’in hoşuna giden yanlarından biri tabii ki ama aralarındaki ilişki saf ve gün geçtikçe güçlenecek.
 
İclal ve Mert, hayatlarını uçlarda yaşayan iki genç. Tanıştıktan bir hafta sonra evlendiler. Sizin hayatınızda yaptığınız en büyük çılgınlık nedir?
- Bu soruya parasailing, paraşüt gibi sıkıcı bir cevap vermek istemem. Çok çılgınca sayılacak bir şey yapmadım galiba. Çok risk alacak ve emin olmadığı şeyi yapacak biri değilim sanırım...
 
Set dışında zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
- İlk bölümler olduğu için biraz yoğun çalışıyoruz. Bu aralar boş zamanımı yatarak değerlendiriyorum.
 
ASLINDA RAP YAPMIYORUM
 
Müziğin hayatınızda önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Rap müziğe devam edecek misiniz? Müzikle ilgili çalışmalarınız var mı?
- Aslında ben rap müzik yapmıyorum. Sadece bu müziği iyi yapan çok yakın dostlarım var, onlarla vakit geçirirken birkaç şarkı kaydettik. Hatta yarışmaya bile katıldık ama bütün ilgim rap müziğe değil. Ben müziği seviyorum. Müzik bana çok iyi geliyor. Gitar da çalıyorum. Evdeki enstrümanlarımla kaydettiğim bir sürü şarkı var. Bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Hatta boş zamanlarımın çoğunu böyle değerlendirdiğimi söyleyebilirim.
 
ALGI, SEVİMLİ BİR HANIM
 
“Annem Uyurken” nasıl bir ekip?
- Mükemmel bir ekibimiz var. Kadrodaki herkes çalışması çok eğlenceli insanlar. Hümeyra’yla 21 yaşında tanışıp çalışabildiğim için de çok mutluyum. Ve Algı... İyi ki İclal’i o canlandırıyor. Genellikle çoğu sahnem onunla ve iyi anlaşıyoruz. Çok yetenekli ve sevimli bir hanım kendisi.
Hürriyet/Kelebek