X
X

"Çalıkuşu"nun fragmanları, büyük heyecan uyandırdı

04.09.2013 Çarşamba 17:09 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen uyumu...

Kanal D’nin 24 Eylül Salı 20:00'de ekrana getireceği, yapımını TIMS Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz romanından ekrana uyarlanan, başrollerini Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’in paylaştıkları sezonun en iddialı yapımlarından Çalıkuşu’nun dün akşam (03 Eylül Salı) ilk kez yayınlanan fragmanları büyük ilgi gördü ve heyecan uyandırdı.

 
Çalıkuşu 1. Bölüm 1. Fragmanını izlemek için TIKLAYIN!
Çalıkuşu 1. Bölüm 2. Fragmanını izlemek için TIKLAYIN!
Çalıkuşu 1. Bölüm 3. Fragmanını izlemek için TIKLAYIN!
 
“Çalıkuşu”nun ilk kez yayınlanan fragmanları sosyal medyada büyük ses getirdi. 
 
“Çalıkuşu”nun dün akşam ilk kez yayınlanan fragmanlarının ardından, kanald.com.tr forum sayfalarında, kanal d facebook’ta ve twitter’da diziyle ilgili yoğun yorumlar yer aldı. “Çalıkuşu, gecenin sosyal medya gündemine de damgasını vurdu. Twitter’da “Çalıkuşu” ile ilgili olarak yoğun şekilde mesaj atıldı. Atılan mesajlarda özellikle, müzik, görüntü ve Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’in uyumları üzerine vurgu yapıldı.
 
İşte o mesajlardan bazıları;
YSMN SRC ‏@YSMNSRC
#calikusu dizisi esin engin'in klasik muzigini kullanarak bir buyuk USTAya saygi durusunda bulunmus
 
Neslihan Yenice ‏@Nes_Yen
Nicedir bir dizi, muzigi ile tuylerimi diken diken etmeyi basaramamisti... Taa ki az oncesine kadar, cocukken de pek severdim. #calikusu
 
Selin Altıntop ‏@HalkFoto
Offf hala fragmanın etkisindeyim. Önce müziği aldı götürdü, sonra o görüntüler, o bakışlar, off diyorum. Başlasa da izlesek #calikusu
 
can denen ‏@aamedjan 
Çalıkuşu tanıtımı mükemmel! Bu cast, bu müzik ve bu görüntü yönetmenliğiyle sezona harika bir giriş yapacağı belli oldu. #calikusu
 
T.C. Beste Boz ‏@BesteBoz1
Burak Özçivit ve Fahriye Evcen`in uyumu müthiş. Bu Eylül Çalıkuşu kaçmaz #calikusu
 
burcumania❤ ‏@aloonsomania
çalıkuşu çok şirin bir fragman olmuş bence sevdiğim romanlardandır dizi nasıl meraklandım iyice @KanalD yaparsa iyidir aslında
Türk edebiyatının en önemli romanlarından olan ve Osmanlı’nın son yıllarında geçen Çalıkuşu romanı, Çağan Irmak ve Doğan Ümit Karaca’nın yönetiminde ekranlara geliyor. Senaristliğini Sevgi Yılmaz’ın üstlendiği Çalıkuşu’nda, Burak Özçivit ve Fahriye Evcen’in yanı sıra Mehmet Özgür, Elif İskender, Deniz Celiloğlu, Begüm Kütük, Ebru Helvacıoğlu gibi başarılı oyuncularda yer alıyor.
 
Dizinin yapım, oyuncu kadrosu ve konusu şöyle;
 
Yapım: Tims Production
Yapımcı: Timur Savcı
Yönetmen: Çağan Irmak - Doğan Ümit Karaca
Genel Koordinatör: İlkay Doğan
Senarist: Sevgi Yılmaz
Görüntü Yönetmeni: Veysel Tekşahin
Genel Sanat Yönetmeni: Nilüfer Çamur
Kostüm Tasarım: Serdar Başbuğ
Müzik: Aytekin Ataş
Eser: Reşat Nuri Güntekin
Jenerik Müziği: Esin Engin
Oyuncular: Burak Özçivit (Kamran), Fahriye Evcen (Feride), Mehmet Özgür (Seyfettin), Elif İskender (Besime), Ebru Helvacıoğlu (Necmiye), Deniz Celiloğlu (Selim), Begüm Kütük Yaşaroğlu (Neriman), Pınar Çağlar Gençtürk (Münevver), Alptekin Serdengeçti (Levent), Güneş Hayat (Gülmisal Kalfa), Hülya Gülşen (Dilber Kalfa), Elif Sümbül (Sütlü Nuriye), Su Kutlu (Mişel), Ege Kökenli (Mari), Aslı İçözü (Sör Aleksi), Makbule Kurtlıyan (Sör Matild), Fehmi Karaaslan (Nizamettin), Yeşim Koçak (Güzide), Aliye Mutlu (Katina), Serkan Bilgi (Çarşaf Maruf), Esra Kılıç (Felike), Nesli Yılmaz (Nebibe), Sahra Verer (Nadide), Nurcan Şirin (Muzaffer), Erol Aydın (Arabacı Cumali), Ferhan Şensoy (Kristiyan Valez),  Zuhal Yunga (Sör Süperiyör), Melissa Giz Cengiz (Feride 1.Dönem), Ceren Arslan (Necmiye 1.Dönem), Tarık Bayrak (Kamran 1.Dönem), Nehir Çağla Yaşar (Feride 2.dönem), Batuhan Sert (Kamran 2. Dönem), Ceren Apaydın (Necmiye 2. Dönem)
 
"YOLA HENÜZ ÇIKANLAR... YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SABIR VE UMUT DERSLERİ"
 
Dönüyorsa umut edebilme kabiliyetine sahip insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor dünya… Ve aşkın!
 
Bazı insanlar tepeden tırnağa sabırdan, tepeden tırnağa umuttan ve upuzun yollar boyu gitmelerden yapılmıştır. Tıpkı Feride gibi. Bazı insanlar ise babalarının gülüşlerinden, cesaret ve inançtan, biraz da külden yapılmadır. Tıpkı Kâmran gibi. Feride’yi annesi rüyalarda emzirdi, orada ninnileriyle avuttu, uyuttu. Usulca öpüp, bir kader verdi alnına dudaklarıyla. Genç ve zarif bir keder. Çalıkuşu dediler ona. Pervane misali şem’e kanat çırptı bundan sonra. Kâmran da değiştirdi bir mumun kaderiyle kendininkini. Dile dökmediler yok, sessizce sevdiler kimi sevdiklerini bilmeden. Uçurumlar çağırdılar aralarına söylenmemiş sözcüklerden, duvarlar ördüler hoyrat tuğlalardan. İki dizleri yaralı çocuk, ustası oldu kalplerini birbirinden esirgemenin.
 
Bazı insanlar zamansızdır. Biri geç unutmuş, diğeri erken sevmiştir. Varsın, olsun. Çünkü göğü baş aşağı tutan aşkın hükmüyle, onlar ayrılıkta da uzaklıklarda da vuslatta da, birbirlerini sevmekten ibarettir yalnızca.
 
Çoğumuz olduğumuz yere kötü bir olay, kırık bir kalp yahut hiç planlamadığımız halde başımıza gelen bir şey yüzünden geldik. Tıpkı Feride’nin kırık bir kalple yollara düşmesi gibi. Cesaretle, inançla, en sevdikleriyle, dayanma ve katlanma kudretiyle sınanıp büyümeyi öğrenir çalıkuşu. Ve anlar; insan ne kadar uzağa giderse gitsin kalbinden kaçamaz. Anadolu'nun hangi ücra köşesini adımlarsa adımlasın tüm yolları aşka; Kâmran'a çıkar sonunda.
 
Türk edebiyatının kült eserlerinden Çalıkuşu, 24 Eylül Salı 20:00'de Kanal D’de! Sabır, umut ve aşkla...