X
X

Abuzer Kebabı Tarifi

21.03.2014 Cuma 12:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Abuzer Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram kıyma
5 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber
3 domates

Üzeri için:
3 soğan
4 biber
5 domates
Tuz
Yarım çay bardağı yağ

Yapılışı:
Kıyma, ince kıyılmış sarımsak, baharat ve küçük doğranmış domates ile iyice yoğurulur. Kıymalı harç tepsinin ortasına bastırılarak yayılır. Tepsinin boş kalan kısmına halka halka doğranmış soğanlar dizilir. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve biberler dizilir. Tuz serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI