X
X

Acur Alinazik

12.05.2014 Pazartesi 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Acur Alinazik, Mutfağım programında...

MALZEMELER
1 kg acur
2 çorba kaşığı sade yağ
 
İç malzemesi için:
500 gram kıyma
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
 
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:
Acurlar yıkanıp oyulur. Tereyağı eritilip acurlar yağda hafifçe kızartılır ve soğumaya bırakılır. İç malzemesi 1 çay bardağı su ile kavrulur. Baharatları eklenip karıştırıldıktan sonra acurların içi doldurulur. Acurların uç kısımları kapatılıp tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su ve tuz eklenip kısık ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. 

MUTFAĞIM VİDEOLARI