X
X

Alacatene tarifi

13.02.2013 Çarşamba 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Alacatene tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ kase mercimek
¾ kase bulgur
1 kase kurutulmuş biber
3 adet soğan
1 kaşık salça
3 tatlı kaşığı karabiber
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Ayıklanan 1½ kase mercimek ve ¾ kase bulgur yıkanır. Mercimek ve bulgurun üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ dökülür. Yemeklik doğranan 3 soğan malzemelere eklenir.Üzerine 3 tatlı kaşığı karabiber ve tuz serpilir. 1 kase kurutulmuş biber ve 100 gram tereyağı eklenen malzemelerin üzerine 1 kaşık salça katılır. Bütün malzemelerin üzerine sıcak su dökülerek karıştırılır ve düdüklü tencerede pişirilir. Pişen yemeğin üzerine kurutulmuş biber konularak süslenir.
 
Alacatene sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI