X
X

Amasya Çöreği tarifi

16.04.2013 Salı 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Amasya Çöreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı haşhaş
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1 su bardağı süt, 1 su bardağı suda eritilmiş 1 paket kuru maya, 2 çay kaşığı tuz; aldığı kadar unla birlikte azar azar su dökülerek ekmek hamuru gibi bir kıvam alana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır.  2 su bardağı ceviz dövülür. Dinlenen hamur 4 adet bezeye ayrılır. Her beze sıvı yağla kaplanarak elle açılır, üzerlerine 1’er su bardağı ceviz ve haşhaş karışımı sürülerek üst üste serilir. 4 kat hamur 1’er parmak kalınlığında kesilir. Kesilen her şerit burulur ve tepsiye yerleştirilir. 1 adet yumurta çırpılır ve hamurun üzerine sürülür. Çörek, ortalama 180 derecede ısıtılmış fırına nar gibi kızartılır. Pişen çörek; 1’er porsiyonluk dilimlere ayrılır.
 
Amasya Çöreği servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI