X
X

Ayalı Çorba Tarifi

06.12.2013 Cuma 14:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hatay Antakya'nın yöresel tatlarından Ayalı Çorba tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım kilo köftelik et
1 demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
2 litre su
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz 
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Köfteler için kıyma, tuz ve karabiber derin bir kabın içinde yoğurulur. Kıymadan parçalar kopartılıp misket büyüklüğünde toplar yuvarlanır. Bir tavada misket köfteler kızartılıp kenara alınır. Diğer tarafta çorba tenceresine su, salça, tuz ve karabiber alınıp kaynatılır. Kaynayan çorbaya pirinç ve şeker eklenip pişirilir. Çorbaya kızaran köfteler eklenip 5-10 dakika pişirilir. Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alınır ve servis yapılır. 


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI