X
X

Ayran Aşı Çorbası

02.05.2014 Cuma 10:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Ayran Aşı Çorbası, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
3 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yarma
Aşotu (Kişniş)
Nane

Üzeri için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kekik

YAPILIŞI:
Yoğurt ve un çırpılarak birbirine yedirilir. Yoğun kıvamlı ayran kıvamına gelene kadar su eklenir. Haşlanmış nohut ve yarma eklenip karıştırılarak kaynatılır. Kaynayınca aşotu ve nane eklenir. 1-2 taşım birlikte kaynatılır. Üzeri için sıvıyağ kızdırılıp kekik yakılır ve çorbaya eklenir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI