Baklava Böreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (26.756 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (7.858 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (2.133 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (4.548 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (205.798 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (108.264 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (369.606 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (251.804 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.192 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.230 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Baklava Böreği tarifi
Baklava Böreği tarifi
  • A
  • A
Sivas'ın yöresel tatlarından Baklava Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
750 gr. az yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber

Hamur için;
1 yumurta
1 su bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
½ limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Yapılışı:
2 adet kuru soğan yemeklik doğranır. 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 750 gr. az yağlı dana kıyma pembeleşen soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar sotelenir. 1 su bardağı ceviz ve 1 çay kaşığı karabiber konulup ocaktan alınır.

Hamur için; derin bir kabın içine; 1 su bardağı soğuk süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ dökülüp 1 yumurta kırılır. 1 çay kaşığı karbonatın üzerine yarım limonun suyu sıkılır, köpürünce malzemelere ilave edilir.  Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un eklenerek  yoğrulur.

Hamur 24 eşit bezeye ayrılır. 6 beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp araları nişastalanarak üst üste konulur. Sonra 6’sı birden tekrar açılıp 1 yufka elde edilir. Yağlanmış fırın tepsisine serilir. İkinci kat için de 6 beze açılıp, üst üste konulur ve nişastayla açılıp tek yufka haline getirilir. Tepsiye serilir.(iki kat arasına yağ sürülmez) Üzerine kıymalı iç döşenir.  Kalan 12 beze de aynı şekilde 6’şarlı katlar halinde açılıp tepsiye dizilir (Toplamda; 24 beze 6’şarlı 4 gruba ayrılır. Her grup tek tek açılıp üst üste dizilir ve tek yufka halinde tekrar açılır. Altta 2 üstte 2 kat olacak şekilde 4 adet baklava yufkası elde edilir)

Böreğin kenarları sıkıştırılır ve baklava gibi kesilir. 1 su bardağı sıvıyağ kızdırılıp böreğin üzerine dökülür. Yarım saat yağını çekmesi için dinlendirildikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir)

Baklava Böreği servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!