X
X

Balbadem Tatlısı tarifi

13.02.2013 Çarşamba 10:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Balbadem Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 bardak şeker
1 kase irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket karbonat
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
 
Yapılışı:
Tatlının yapımına 2 yumurta kırarak başlanır. Yumurtaların üzerine 1 bardak şeker eklenir. Yarım paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ katılarak malzemeler karıştırılır. Birer paket vanilya ve karbonat eklenen malzemeler güzelce yoğurulur. 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğutulur. Yoğurularak istenen kıvama gelen tatlı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekli verilip, 1 kase irmiğin içinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolunca tatlımız fırında pişirilir. Mis gibi pişen tatlımız fırından çıkartılır ve henüz sıcakken soğutulan şerbet üzerine dökülür.
 
Balbadem tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI