Bayram Kömbesi tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    35. Bölüm
    (763 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yeşil mi, mavi mi?
    (276 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Heyecan dorukta!
    (43 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Tüm kadın şoförler adına...
    (64 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük jest!
    (55 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bebek kısmetiyle gelir
    (71 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te gün coşkusu
    (33 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Tahmin edebilecek mi?
    (94 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Heyecanlı bekleyiş...
    (39 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Hiç puanı yok !
    (71 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Bayram Kömbesi tarifi
Bayram Kömbesi tarifi
  • A
  • A
Adana'nın yöresel tatlarından Bayram Kömbesi tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr tereyağı
½ litre süt
1 çay bardağı tahin
2 paket kuru maya
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı susam
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı 7 baharat 
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
2 paket kuru maya yarım litre sütün içinde eritilir. Unun üzerine dökülür, 1 büyük bardak şeker, 1 tatlı kaşığı yedi çeşit baharat (zencefil, tarçın vb. aktarlardan temin edilebilir) ile birlikte azar azar un eklenerek yoğrulur. 500 gr tereyağı da ilave edilip özleştirilir. Hazırlanan hamur, 1 gece dinlendirilir. 1 bardak susam ıslatılır.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, elde açılıp içi cevizle doldurulup yuvarlanır. Susama bulanıp çatalla veya kömbe kalıbıyla şekil verildikten sonra tepsiye yerleştirilir. Önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Bayram Kömbesi servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!