X
X

Bazlama Kebabı Tarifi

20.01.2014 Pazartesi 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Bazlama Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr dana eti
3 domates
4 sivri biber
2 soğan
Tuz, karabiber, kekik
1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:
1 çay bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça

Terbiye için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kekik

Yapılışı:
Dana eti sıvıyağ, kekik ve karabiberle harmanlanıp terbiyelenir. Et donması için buzlukta bekletilir. Domates ve biberler közlenir. Donan et ince ince doğranır. Tereyağı eritilip etler kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip biraz daha kavrulur. Kabukları soyulan közlenmiş domates ve biberler incecik doğranır ve etlere eklenir. Kekik ve karabiberi ayarlanır. Sos için tereyağı ile salça kavrulur. Üzerine domates suyu eklenip kaynatılır. Hazır bazlamalar enlemesine ortadan ikiye kesilip içleri pişen et ile doldurulur. Etlerin üzerine sos gezdirilir. Domates ve biberle süslenerek servis yapılır.

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI