X
X

Bazlama tarifi

15.05.2012 Salı 10:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Bazlama'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Ceviz içi
 
Yapılışı:
Yarım kilo unun üzerine 1 paket yaş maya ve 1 çay kaşığı tuz konur. Oda sıcıklığında su dökülerek maya eritilir ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.Mayalanıp iyice kabaran hamurdan  iri parçalar kopartılıp unlu zeminde yuvarlanır ve oklava kullanmadan elle bastırılarak genişletilir. Sacın üzerinde iki tarafı kızarana kadar pişirilir.Pişen bazlamalar sacdan alınıp kurumaması ve yumuşacık olması için beze sarılır. Biraz soğuyunca bazlamalar dörde kesilir ve içine sucuk içi ve çemen konur.Bazlama servise hazırdır.
  
 
   
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI