Dokulmay tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • X Factor
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    Orkuna tepki var!
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Baş başa...
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Sert darbe!
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Öpücük krizi!
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Romeo kim Juliet kim?
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    5.Bölüm
    (332.678 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    21.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.555 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    3.Bölüm Fragmanı -2
    (23.996 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Doğru tahminde bulunacak mı?
    (739 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Önce bilen kazanacak...
    (98 kez izlendi!)
112 Acil
ULAN İSTANBUL
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Dokulmay tarifi
Dokulmay tarifi
  • A
  • A
Mardin'in yöresel tatlarından Dokulmay tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
½ paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı rezene
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı anason
1 çay kaşığı tarçın
3 bardak su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 kase pekmez
 
Yapılışı:
Yarım paket kuru maya şeker ile ılık suda eritilir. Hamurun yoğurulacağı kaba su koyulur. Suya aldığı kadar un ve kuru maya eklenerek yoğurulur. Cıvık hamura 1 tatlı kaşığı yeni bahar ile birer çay kaşığı rezene, anason, mahlep ve tarçın serpilir. Baharatlarla harmanlanan hamur kızdırılan yağa krep gibi dökülür ve ters yüz ederek kızartılır. Kızaran dokulmayların üzerine pekmez dökülerek servis tabağına alınır.
 
Dokulmay sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Yarın
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
  • Takip
    Çarşamba
    00:00
  • Canlı Para
    Salı
    24:00
Yükleniyor!