Dokulmay tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (47.218 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (13.117 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (3.198 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (5.085 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (270.290 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (140.984 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (492.780 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (265.672 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.399 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.297 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Dokulmay tarifi
Dokulmay tarifi
  • A
  • A
Mardin'in yöresel tatlarından Dokulmay tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
½ paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı rezene
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı anason
1 çay kaşığı tarçın
3 bardak su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 kase pekmez
 
Yapılışı:
Yarım paket kuru maya şeker ile ılık suda eritilir. Hamurun yoğurulacağı kaba su koyulur. Suya aldığı kadar un ve kuru maya eklenerek yoğurulur. Cıvık hamura 1 tatlı kaşığı yeni bahar ile birer çay kaşığı rezene, anason, mahlep ve tarçın serpilir. Baharatlarla harmanlanan hamur kızdırılan yağa krep gibi dökülür ve ters yüz ederek kızartılır. Kızaran dokulmayların üzerine pekmez dökülerek servis tabağına alınır.
 
Dokulmay sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!