X
X

Biberli Ekmek tarifi

04.06.2013 Salı 11:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Biberli Ekmek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 adet kırmızı biber
3 adet domates
1 adet soğan
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı salça
1 ½ yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kekik
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için 1 su bardağı süt  ısıtılır. Un yoğurma kabına alınır ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker, kuru maya ve ısınan süt eklenir. Azar azar un eklenerek kıvamını bulana kadar yoğrulan hamur üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Biberli harç için; soğanlar küçük küçük doğranır. Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkartılır ve robatta çekilir. Doğranan soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Kabukları soyulup küp küp doranan domatesler soğanlara eklenir. Biraz sotelenip robotta çekilen kırmızı biberler ilave edilir. 2 yemek kaşığı salça, 1 buçuk yemek kaşığı pul biber, 3 yemek kaşığı susam ve 1 yemek kaşığı kekik katılır. Ekmekler limon büyüklüğünde yuvarlanır ve un serpilen fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerleri biberli harçla kaplanır. Ekmekler ortalama 180-200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır.
 
Biberli Ekmekler servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI