X
X

Bulgur Aşı tarifi (Van)

13.06.2013 Perşembe 09:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Bulgur Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg arpacık soğan
300 gr kavurma
8 adet taze patates
1 ½ su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
½ su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı tarhun otu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Yarım kilo arpacık soğan soyulur ve sotelenir. Sotelenen soğanlara 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı yeşil mercimek ve yarım su bardağı ince bulgur eklenir. 1 tatlı kaşığı pul biber serpilir. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası eklenir. Taze patatesler güzelce yıkanır ve kabuklaruyla birlikte bütün olarak yemeğe ilave edilir. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökülür. Yemek suyunu çekmesine yakın kavurma ve tarhun otu eklenir.
 
Bulgur Aşı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI