X
X

Çakmak Dolması tarifi

10.04.2013 Çarşamba 09:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Çakmak Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram kıyma
6 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
5 diş sarımsak
½ çay bardağı yarma
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gram tereyağı
 
Yapılışı:
Altı patlıcan alacalı soyulur, diklemesine incecik dilimlenir ve tuzlu suda bekletilir. 2 ader soğan doğranır, üzerine 500 gram kıyma, biber ve domates salçaları eklenir. Son olarak köfte harcına yarma ve karabiber eklenip yoğurulur. Köfteler yuvarlanarak hazırlanır. Tuzlu suda bekletilen patlıcan dilimleri ikiye kesilir. Kesilen ikişer patlıcan dilimiyle köfteler sarılır. Domatesler rendelenir ve ince kıyılan sarımsaklarla kavurulur. Patlıcanlarla sarılan köfteler kavurulan domates ve sarımsakların üzerine dizilir. Tencereye dizilen dolmaların üzerine domates rendelenir. Kesilen tereyağ parçaları da dolmaların üzerine serpilir. Yemeğimiz su eklenerek pişirilir.
 
Çakmak dolması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI