X
X

Cevizli El Tatlısı tarifi

11.03.2013 Pazartesi 10:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Cevizli El Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı şeker
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
½ limon
 
Yapılışı:
Bir su bardağı yoğurt, un ve iki yumurta su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir. Açılacak hamurları pişirmek için tavaya sıvı yağ dökülür. Bir tatlı kaşığı tarçın, iki tatlı kaşığı şeker ve 1 kase öğütülmüş cevizle karıştırılır. Hamurdan küçük bezeler kopartılarak küçük küçük açılır. İçlerine cevizli tarçınlı iç harç koyularak hamur çi börek gibi kapatılır ve yağda kızartılır.  
Üç bardak şeker, iki bardak su ve  limon sıkılarak hazırlanan sıcak şerbete puf puf kızaran hamurlar atılıp çevirilir ve sunum tabağına alınır.
 
Cevizli el tatlısı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI