X
X

Cevizli Peynirli Çıtır Börek tarifi

12.03.2013 Salı 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Cevizli Peynirli Çıtır Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr beyaz peynir
250 gr ceviz
250 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 küçük kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
Nişasta
 
Yapılışı:
Hamuru için; unun üzerine 1 adet yumurta, bir tutam tuz, 1 küçük kahve fincanı sirke ve sıvı yağ eklenir. Hamur azar azar su dökülerek yoğrulur. İçi için; beyaz peynir ezilir ve ceviz içi ile harmanlanır. Tereyağı yakşalık 1 çay bardağı sıvı yağ ile birlikte eritilir. Hamur 28 adet bezeye ayrılır (beze sayısı çok önemli değildir. Önemli olan böreğin alt ve üstünün eşit sayıda katlardan oluşmasıdır) İlk 14 beze nişasta ve un karışımı ile küçük bir servis tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına tereyağı sürülerek üst üste dizilir. Yağlanan hamurlar kolay açılması için buzdolabında soğutulur. Bu sırada kalan 14 beze de aynı şekilde açılır ve yağlanıp buzdolabında soğumaya bırakılır. İlk sırada dolaba koyulan hamurlar çıkartılır ve iki elden çevrilerek ve kenarlarından çekilerek genişletilir. Açılan yağlı yufkanın üzeri cevizli peynirli iç kaplanır. Dolapta yağı donan diğer 14 kat hamur da çıkartılır ve aynı şekilde açılarak içle kaplanmış yufkanın üzerine serilir. Hamurlar bardak ağzı ile kesilip tepsiye dizilir. Kalan tereyağı ile üzerleri yağlanır. Ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Cevizli Peynirli Çıtır Börek servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI