X
X

Çi Börek tarifi

30.05.2013 Perşembe 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Çi Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 ½ bardak su
1 ½ tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Tavuklu harç için:
200 gram tavuk kıyması
2 adet soğan
2 tatlı kaşığı karabiber
¼ çay bardağı zeytinyağı
Etli harç için:
200 gram et kıyması
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
¼ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Bir buçuk bardak su, bir buçuk tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar unla hamur yoğurulur. Böreğimiz için hamur bezelere ayırılır yuvarlanıp üzeri örtülerek dinlendirilir. Tavuk ve et kıymalarına tuz ve karabiber serpilir. 4 adet soğan rondoda çekilir ve ikisi et ikisi de tavuk kıymasıyla buluşturulur. Kıymalar ayrı ayrı kaplarda soğanlarla karıştırılır. Bir kase un alınıp çi börek hamurları açılır. Üzerine tavuklu ve etli harçlar sürülerek katlanıp kenarları kesilir. İki farklı içle börek hazırlanır. Ve bol sıvı yağda böreklerin kenarlarına vurulup, şişmesi sağlanarak çevirile çevirile kızartılır.
 
Çi börek sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI