X
X

Çiporta tarifi

13.05.2013 Pazartesi 11:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Çiporta tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 tutam semiz otu
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
1 tutam arap saçı
1 tutam ebegümeci
1 tutam gelincik
1 tutam kaz ayağı
1 tutam radika
1 tutam yaban pırasası
1 tutam taze soğan
1 tutam sirken otu
1 adet girit kabağı
2 adet taze patates
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
6 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Birer tutam semiz otu, dere otu, maydanoz, arap saçı, ebegümeci, gelincik, kaz ayağı, radika, yaban pırasası, taze soğan ve sirken otu ayıklanıp doğranır. Yeşillikler harmanlanır ve taze patatesler soyulur. Ayıklanan otlar yıkanıp suda bekletilir. 1 kuru soğan irice doğranır ve zeytinyağında kavurulur. Üzerine bir yemek kaşığı salça koyulup, suda bekletilen yeşillikler patatesler, doğranan girit kabağı ve sivri biberler eklenir pişirilmeye başlanır. Doğranan 6 domates yeşilliklerin üzerine dökülür, ve tuz serpilir. Pişen yemek soğuması için servis tabağına alınır.
 
Çiporta sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI