X
X

Çireşli Börek tarifi

18.06.2013 Salı 11:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tatvan'ın yöresel tatlarından Çireşli Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
½ su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kaymak
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 bağ çireş
1 kase tulum peyniri
1 yemek kaşığı kekik
½ yemek kaşığı susam
½ yemek kaşığı çörek otu
3 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
 
Yapılışı:
Kuru maya ılık sütte eritilir. Sıvı yağ, yoğurt ve kaymak bir kaba dökülür. Üzerine sütte eritilen kuru maya eklenir. Aldığı kadar un koyularak hamur yoğurulur. Bir bağ çireş otu incecik kıyılır.  Doğranan çireş otu tulum peyniri, kekik, susam, çörek otu, karabiber ve pul biberle harmanlanır. Mayalanan hamur ikiye bölünür ve elle genişletilerek açılır. Açılan hamur tereyağı sürülüp un serpilen tepsiye bir tanesi açılarak yerleştirilir. Çireş otlu iç harç hamurun üzerine serpilir ve üzeri ikinci açılan hamurla kapatılır, kenarları sıkıştırılır. Ardından tepsideki böreğin ortası kabarmaması için açılır. Bir yumurtanın sarısı böreğin üzerine sürülür ve fırında pişirilip dilimlenir.
 
Çireşli Börek sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI