Çullama tarifi (Manisa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    Tesadüfün böylesi!
    (66 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asyaya hırsızlık şoku!
    (19 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Kader ağlarını örüyor!
    (28 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Kürşat intikam peşinde!
    (12 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Ercanı heyecanlandıran buluşma
    (17 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    01.09.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.177 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    01.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (143 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bana bakma, beni gör !
    (37.654 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlosun başı dertte !
    (2.095 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Derya, benimle evlenir misin?
    (3.216 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Çullama tarifi (Manisa)
Çullama tarifi (Manisa)
  • A
  • A
Manisa'nın yöresel tatlarından Çullama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 adet tavuk kalça şiş
150 gr. tavuk ciğeri
3 adet yufka
1 ½ su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
 
Yapılışı:
2 adet tavuk kalça şiş  haşlanıp didiklenir. 1 adet kuru soğan kıyılır. 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlara 150 gr küp küp doğranmış tavuk ciğeri eklenir ve sotelenir. 1 buçuk su bardağı pirinç  yıkanıp süzülür ve ciğerlere ilave edilir. Üzerine tavuk etleri ilave edilir, 1 tutam karabiber serpilir ve pilav pişirilir. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. Yufka kenarları  dışarıda kalacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkada  yerleştirilip pişen pilavın yarısı tepsiye alınır ve eşit şekilde yayılır. Bir kat daha yufka serilip 1 kepçe tavuk suyu ile ıslatılır. Kalan pilav da tepsiye alınır. Yufkanın tepsinin dışında kalan kenarları içe doğru katlanarak pilevın üzeri kapatılır. Kalan tavuk suyu dçkülür. Ortalamam 180 derecedeki fırında pişirilir. Dilimlere ayrılıp servis tabağına alınır.
 
Çullama servise hazırdır.
 
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Yarın
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!