Çullama tarifi (Manisa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    36.Bölüm
    (01 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    15. Bölüm
    (461.554 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    30.Bölüm Fragmanı
    (108.501 kez izlendi!)
  • Magazin D
    18.10.2014 / Magazin D
    (2.303 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Elmastan olmayalım!
    (10.511 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Günün ismi!
    (2.840 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Minicik sedye
    (2.869 kez izlendi!)
  • Urfalıyam Ezelden
    Bülent Serttaş Urfalıyam Ezeldende!
    (12.464 kez izlendi!)
  • Özledim Seni
    28. Bölüm
    (1.351 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    18.Bölüm Fragmanı-2
    (153.450 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Çullama tarifi (Manisa)
Çullama tarifi (Manisa)
  • A
  • A
Manisa'nın yöresel tatlarından Çullama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 adet tavuk kalça şiş
150 gr. tavuk ciğeri
3 adet yufka
1 ½ su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
 
Yapılışı:
2 adet tavuk kalça şiş  haşlanıp didiklenir. 1 adet kuru soğan kıyılır. 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlara 150 gr küp küp doğranmış tavuk ciğeri eklenir ve sotelenir. 1 buçuk su bardağı pirinç  yıkanıp süzülür ve ciğerlere ilave edilir. Üzerine tavuk etleri ilave edilir, 1 tutam karabiber serpilir ve pilav pişirilir. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. Yufka kenarları  dışarıda kalacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkada  yerleştirilip pişen pilavın yarısı tepsiye alınır ve eşit şekilde yayılır. Bir kat daha yufka serilip 1 kepçe tavuk suyu ile ıslatılır. Kalan pilav da tepsiye alınır. Yufkanın tepsinin dışında kalan kenarları içe doğru katlanarak pilevın üzeri kapatılır. Kalan tavuk suyu dçkülür. Ortalamam 180 derecedeki fırında pişirilir. Dilimlere ayrılıp servis tabağına alınır.
 
Çullama servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!