Damat Bohçası tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    30.10.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (56 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    31 Ekim Cuma Fragman
    (1.710 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    7 Kasım Cuma başlıyor! -5
    (5.172 kez izlendi!)
  • Yalan Dünya
    88. Bölüm Fragmanı - 2
    (18.949 kez izlendi!)
  • Yalan Dünya
    88. Bölüm Fragmanı
    (2.218 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    20.Bölüm Fragmanı
    (69.499 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    32.Bölüm Fragmanı
    (40.888 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    30.10.2014 / Evim Şahane
    (1.000 kez izlendi!)
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    235. Bölüm
    (94.028 kez izlendi!)
  • A. Güçlü İle Genç Bakış
    Süleyman Demirel kimdir?
    (309 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
BEYAZ SHOW
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Damat Bohçası tarifi
Damat Bohçası tarifi
  • A
  • A
Erzincan'ın yöresel tatlarından Damat Bohçası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar buğday nişastası
 
İçi için;
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yapılışı:
2 yumurta, 500 gr oda sıcaklığında yumuşak margarinle yoğrulup 1 su bardaı pudra şekeri ile özleştirilir.  2 su bardağı un ve 1’er paket kabartma tozu ve vanilya ile biraz daha yoğrulup aldığı kadar buğday nişastası eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. İçi için; 1 kase ceviz çekilir ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırılır. Hamurdan avuç içi kadar bir beze ayrılır ve ayrılan beze 1 yek kaşığı kakao ile yoğrulur. Kalan hamur eşit kalınlıkta dilimlere kesilir. Her dilim külah gibi açılır ve içi cevizle doldurulup ağrı bohça gibi büzülerek kapatıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kakaolu hamur ince şeritler halinde yuvarlanır ve bohçaların ağzına sarılır, fiyonklar yapılır. Damat bohçaları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
 
Damat bohçası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Kanal D Haber
    Pazartesi
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
    22:30
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!