Damat Bohçası tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Zuhal Topal ile Cümbür Cemaat
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Magazin D
    23.08.2014 / Magazin D
    (1.557 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Eylülde
    (67.228 kez izlendi!)
  • Zuhal Topal ile Cümbür Cemaat
    Eylülde
    (3.351 kez izlendi!)
  • Anasının Oğlu
    3.Bölüm
    (10.067 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    7.Bölüm Fragmanı
    (112.965 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    2. Bölüm Fragmanı
    (3.794 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    21.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.339 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Kendine hakim olamadı!
    (1.614 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Sevinçten tüm dengesini kaybetti!
    (848 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Yarışmacılar parayı nasıl paylaşacak?
    (316 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Damat Bohçası tarifi
Damat Bohçası tarifi
  • A
  • A
Erzincan'ın yöresel tatlarından Damat Bohçası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar buğday nişastası
 
İçi için;
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yapılışı:
2 yumurta, 500 gr oda sıcaklığında yumuşak margarinle yoğrulup 1 su bardaı pudra şekeri ile özleştirilir.  2 su bardağı un ve 1’er paket kabartma tozu ve vanilya ile biraz daha yoğrulup aldığı kadar buğday nişastası eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. İçi için; 1 kase ceviz çekilir ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırılır. Hamurdan avuç içi kadar bir beze ayrılır ve ayrılan beze 1 yek kaşığı kakao ile yoğrulur. Kalan hamur eşit kalınlıkta dilimlere kesilir. Her dilim külah gibi açılır ve içi cevizle doldurulup ağrı bohça gibi büzülerek kapatıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kakaolu hamur ince şeritler halinde yuvarlanır ve bohçaların ağzına sarılır, fiyonklar yapılır. Damat bohçaları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
 
Damat bohçası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Alın Yazım
    1 Eylül
    10:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Perşembe
    22:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!