Damat Bohçası tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
  • Ankara'nın Dikmen'i
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Benim Adım Gültepe
    Refik, Gülümserin peşine adam takıyor
    (1.041 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    Okulda büyük kavga!
    (1.624 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    Seyfi, ihanetin tanığı oluyor
    (252 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    Takoz, kardeşini kaybediyor!
    (216 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    14. Bölüm
    (15.144 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    17.09.2014 / Evim Şahane
    (3.028 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Ne kazanacak?
    (379 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Vur bana !
    (409 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    3.Bölüm
    (223.746 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Pas gelince kışladılar!
    (62 kez izlendi!)
KURTLAR VADİSİ PUSU
ÇARKIFELEK
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Damat Bohçası tarifi
Damat Bohçası tarifi
  • A
  • A
Erzincan'ın yöresel tatlarından Damat Bohçası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar buğday nişastası
 
İçi için;
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yapılışı:
2 yumurta, 500 gr oda sıcaklığında yumuşak margarinle yoğrulup 1 su bardaı pudra şekeri ile özleştirilir.  2 su bardağı un ve 1’er paket kabartma tozu ve vanilya ile biraz daha yoğrulup aldığı kadar buğday nişastası eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. İçi için; 1 kase ceviz çekilir ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırılır. Hamurdan avuç içi kadar bir beze ayrılır ve ayrılan beze 1 yek kaşığı kakao ile yoğrulur. Kalan hamur eşit kalınlıkta dilimlere kesilir. Her dilim külah gibi açılır ve içi cevizle doldurulup ağrı bohça gibi büzülerek kapatıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kakaolu hamur ince şeritler halinde yuvarlanır ve bohçaların ağzına sarılır, fiyonklar yapılır. Damat bohçaları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
 
Damat bohçası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Bu Akşam
    20:00
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Cümbür Cemaat
    Pazartesi
    13:30
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
Yükleniyor!