X
X

Damat Paçası tarifi (Eskişehir)

25.03.2013 Pazartesi 11:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Damat Paçası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 kilo kemikli et
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
250 gram tereyağı
¼ çay bardağı sıvı yağ
1 kase nişasta
Aldığı kadar un
Sosu için:
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı et suyu
½  çay bardağı sirke
2 diş sarımsak
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı toz biber
 
Yapılışı:
İkramımız için önce bir buçuk kilo kemikli et haşlanır. Hamur için 2 yumurta kırılır. 250 gram tereyağı eritilerek sıvı yağ ile karıştırılır ve yumurtaların üzerine dökülür. 1 yemek kaşığı sirke, 3 yemek kaşığı yoğurt üzerlerine eklenir. Aldığı kadar un eklenerek hamur yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere bölünür ve yuvarlanıp unlu tepsiye dizilir.Bezeler nişasta serpilerek açılır yufka haline getirilip tepsiye üst üste dizilir. İki yemek kaşığı tereyağı eritilip yanmaması için sıvı yağ eklenir. Yufkaların üzerine yağ ile kaplanır ve fırında pişirilir. Haşlanan etler kemiklerinden ayırılır. Et suyu fırında pişirilip çıkartılan yufkaların üzerine dökülür. Et sulu kat kat yufkalar kare şeklinde dilimlenir ve kalan et suyu dökülür. Kemiklerinden ayırılan etler dilimlerin üzerine yerleştirilir. 1 kase yoğurda, 1 yumurta kırılır ve 4 yemek kaşığı un eklenir. Soğuk su dökülerek sos karıştırılır ve pişirilir. İki diş çekilmiş sarımsakla sirke karıştırılır ve sosun içine eklenerek karıştırılır. Yoğurtlu sos et ve yufkaların üzerine dökülür. Tereyağında yakılan toz biber de sosun üzerine dökülür.
 
Damat Paçası sunma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI