Dızmana Böreği tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    Ceyhuna meydan dayağı !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yalan, seni sevmediğim yalan...
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlos dayak yiyor !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos aşkı !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bilinçaltım alt üst oldu !
    (01 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Zarftan ne çıkacak?
    (41 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Gergin bekleyiş...
    (11 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bayrama özel iflas dansı
    (21 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Yarışmacıya büyük kolaylık
    (16 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te bayramlaşma
    (28 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Dızmana Böreği tarifi
Dızmana Böreği tarifi
  • A
  • A
Eskişehir'in yöresel tatlarından Dızmana Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gram beyaz peynir
1 bağ maydanoz
¼ çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su
Aldığı kadar un
Sosu için:
200 gram kaymak
200 gram yoğurt
¼ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
1 su bardağı ılık sütte 1 paket yaş maya eritilir. Haşlanan bir patates  rendelenir. Aldığı kadar una yaş maya, rendelenen patates, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, sıvı yağ ve su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur üzeri örtülüp mayalanması için dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere bölünüp una bulanarak elde şerit halinde açılır. 1 bağ maydanoz incecik kıyılır ve 500 gram beyaz peynirle karıştırılır. Hamur şeritlerinin üzerine peynirli maydanozlu harç koyulup kapatılır. Fırın tepsisi yağlanır. Kapatılan hamurlar dilim dilim kesilir ve üzerine bastırılarak tepsiye dizilir. Hamurun mayalanması için düşük ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir. 200’er gram kaymak ve yoğurt çeyrek çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılır. Mayalanan böreğin üzeri kaymaklı yoğurtlu sosla kaplanarak fırında pişirilir.
 
Dızmana böreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!