X
X

Elbasan Tava tarifi

24.04.2013 Çarşamba 10:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
Meyanesi için:
250 gram yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı un
150 gram kaşar peyniri
 
Yapılışı:
1 kilo kuzu eti mühürlenir ve üzerine tuz serpilir. Birer soğan ve havuç kalınca doğranır, üç diş sarımsak kıyılır ve etle kavurulur.  Ardından sıcak su eklenerek haşlanır. Meyane için süzme yoğurt ve normal yoğurt karıştırılır, üzerine bir yumurta kırılır. Meyaneye un ekleyerek kıvamını bulması için çırpılır. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilen meyaneye 4 kepçe et suyu ilave edilir. Sebzelerle haşlanan et tepsiye alınır. Meyaneye rendelenmiş kaşar koyularak karıştırılır ve tepsiye alınan etlerin üzerine dökülür. Meyane ile kaplanan yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar ve toz biber serpilip fırında pişirilir.
 
Elbasan tava sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI