X
X

Enginar Çorbası tarifi

13.05.2013 Pazartesi 11:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Enginar Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı mercimek
1 su bardağı kuru bakla
½ bağ taze soğan
½ bağ dere otu
2 adet limon
1 çay bardağı un
Meyanesi için:
2 yemek kaşığı un
½ litre süt
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Bir patates ve 1 havuç soyulup rendelenir, 1 soğan kıyılır. Kıyılan soğanlar tencereye alınıp patates ve havuçla kavurulur. Kavrulan malzemelere kırmızı mercimek ve kuru bakla eklenir. Karıştırılan malzemelere sıcak su eklenip pişirilmeye başlanır. Doğranıp kararmaması için limonlu suya yatırılan enginar çanakları pişen malzemelere eklenip pişirilmeye devam edilir. Doğranan  İki yemek kaşığı unun üzerine zeytinyağı dökülür ve kavurulur. Kavurulan una yarım litre süt eklenip çırpılır. Hazırlanan meyane yavaş yavaş çorbaya eklenip pişirilir.Taze soğan ve dere otu doğranıp pişen çorbaya eklenir ve üzerine bir limon sıkılır.
 
Enginar çorbası sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI