X
X

Erenler Çorbası tarifi

02.04.2013 Salı 15:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Erenler Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemesi:
3 adet tavuk but
1 su bardağı nohut
2 adet yumurta
3 adet tane karabiber
1 adet limon
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
3 adet tavuk but düdüklüye koyulur ve üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan tavuklar çıkartılır ve suyu da çorbanın pişeceği tencereye süzülür. Tavuk etleri didiklenir. Hamuru için; unun üzerine 1 adet yumurta kırılır, yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı su dökülüp 1 çay kaşığı tuz atılır. Hamur topralanana kadar güzelce yoğrulur (sert bir kıvam)
Yoğrulan hamur merdaneyle açılıp 1’er parmak genişliğinde karelere ayrılır. Kesilen hamurların üzerine un serpilir ve hamurlar kurutulur. (Hamurların tam olarak kuruması için bu işlem; Erenler çorbası pişirilecek günden 1 gün önce yapılmalıdır) Kaynayayan tavuk suyuna hamurlar, didiklenmiş tavuk etleri atılıp, tane karabiber ve arzuya göre tuz koyulur. 1 su bardağı haşlnamış nohut eklenir. Çorba, hamurlar yumuşayana kadar pişirilir. Terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı 1 limonun suyuyla çırpılır ve çorbaya katılır. Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağında 1’er tatlı kaşığı nane ve pul biber kızdırılır. Sos pişen çorbanın üzerine gezdirilir.
 
Erenler Çorbası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI