X
X

Erikli Sulu Köfte tarifi

31.01.2013 Perşembe 13:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Erikli Sulu Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
700 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı kırık nohut
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru reyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 kase kuru erik
 
Sos için:
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
 
Yapılışı:
Doğranan bir soğan 700 gram kıymaya katılır. Kırmızı biber, reyhan ve karabiber de kıymaya serpilir. Kırık nohut ve pirinçte kıymaya katılarak yoğuruluyor. Köfte harcından parçalar koparılıp içine bir suda yumuşatılmış kuru erik konulup yuvarlanarak şekil verilir. Eritilen iki kaşık tereyağına 1 kaşık salça ve kuru reyhan katılarak kavurulur. Kavrulan malzemeye sıcak su eklenir. Hazırlanan erikli köfteler salçalı suya atılarak pişirilir.
 
Erikli sulu köfte sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI