X
X

Etli Çiğ Köfte tarifi

04.06.2013 Salı 11:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Etli Çiğ Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr ince bulgur
500 gr çiğ köftelik kıyma
2 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 demet marul
3 adet domates
1 adet soğan
8 yemek kaşığı isot
5 yemek kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı salça
4 tatlı kaşığı kimyon
1 baş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
8 yemek kaşığı isot, 5 yemek kaşığı pul biber, 4 tatlı kaşığı kimyon 1 buçuk bardak suyla ıslatılır ve çiğköftelik kıyma baharatlarla özleşene kadar yoğrulur. Çiğ köfte buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Taze soğanlar ve maydanozlar ince ince doğranır. Sarımsaklar rendelenir. Bulgurun üzerine 1 adet soğan rendelenir, sarımsaklar ve 3 yemek kaşığı salçayla güzelce yoğrulur. Rendelenen domatesler eklenir. Yoğrulan bulgurla dinlenen etli çiğ köfte birleştirilir. Su serpilerek yoğrulup yeşillikler katılır ve yoğrulmaya devam edilir.  Çiğ köfte elde sıkılıp marul yapraklarının üzerine yerleştirilir.
 
Etli Çiğ Köfte servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI